Deadpool 2: Kvůli neshodám odchází režisér

Deadpool vtrhnul do kin v únoru letošního roku a stal se nejúspěšnější komiksovkou za poslední dobu. Díky komerčnímu úspěchu snímku o netradičním superhrdinovi netrvalo dlouho a začalo se plánovat pokračování. Teď však veškeré plány dostaly výraznou trhlinu – režisér prvního dílu Tim Miller odmítl na dalším filmu spolupracovat.

Podle oficiálního vyjádření filmové společnosti Century Fox stojí za Millerovým odchodem rozdílné představy o směřování snímku mezi ním a představitelem hlavního hrdiny a producentem Ryanem Reynoldsem. Později však vypluly na povrch informace, že se Miller a Reynolds nedokážou shodnout na stylu ani na obsazení pokračování.

Zatímco Millerovy vztahy s filmovými studii Fox jsou nadále přátelské, což dokládá jeho obsazení na režisérskou pozici nové trilogii Influx podle knihy Daniela Suareze, šušká se, že problémy nejdůležitějších postav nejsou novinkou. Údajně spolu téměř nepromluvili od premiéry Deadpoola.

Server The Wrap například tvrdí, že původcem rozkolu je Reynolds, který požaduje zvýšení platu. Jiné informace na druhou stranu říkají, že Miller chtěl druhý díl veleúspěšného zpracování pojmout s mnohem stylizovanějšími efekty, ale Reynolds by rád pokračoval v nastolené komediální linii.

Poslední kapkou měl však být spor o obsazení Cablea. Tim Miller prosazoval Kylea Chandlera, s čímž Reynolds nesouhlasil, a studia dala za pravdu své hlavní hvězdě. Chandler je mnohem mladší než komiksová postava Cablea a Reynolds si proto pravděpodobně jako představitele přeje někoho staršího.

Plánovaný start natáčení na začátku roku 2017 tak bude nejspíš odložen.