David Fincher a druhá Světová válka Z

Premiéra pokračování divácky oblíbeného snímku o zombie apokalypse s Bradem Pittem v hlavní roli se prozatím odkládá na neurčito. Na post režiséra další Světové války Z byl původně vybrán Juan Antonio Bayona, ale ten „sběhl“, aby mohl natočit sequel Jurského světa. Pitt se proto rozhodl oslovit Davida Finchera, ale existuje šance, že kývne na spolupráci?

Fincher byl po natáčení třetího dílu Vetřelce velmi naštvaný přístupem společnosti Fox, která mu jeho práci ztěžovala a odmítala jeho návrhy na změny ve scénáři. Proto je diskutabilní, zda se bude Fincher chtít podílet na natáčení jakéhokoliv sequelu. Jeho režisérská historie čítá mnoho úctyhodných a populárních snímků jako je například Hra, Zodiac nebo Zmizelá. Také spolupráce s Bradem Pittem by pro Finchera nebyla ničím novým, natáčeli spolu už film Sedm, Klub rváčů nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Právě fakt, že se oba už velmi dobře znají, je při spekulacích o příštím režisérovi Světové války Z brán jako stěžejní argument. Pitt se kromě hlavní role spolupodílí i na produkci filmu a podle dostupných informací se kromě Finchera sešel už s několika dalšími kandidáty. Ale právě on je v současnosti „nejčerstvějším“ adeptem.

První Světová válka Z, kterou režíroval Marc Forster (Quantum of Solace), neměla právě jednoduchý start. Mnoho scén muselo být přetáčeno, protože společnost Paramount nebyla spokojená se závěrem filmu. Ten byl pozměněn, aby byl méně krvavý a agresivní, což pak navýšilo rozpočet o zhruba 20 milionů dolarů. Veřejnost a média sledovaly tyto kroky s nevolí, ale nakonec se snímek o apokalypse oživlých mrtvol stal nejvýdělečnějším filmem Pittovy kariéry. Tyto komplikace by ovšem mohly Finchera kvůli jeho špatným zkušenostem od Světové války Z odradit.

Po uvedení Zmizelé do kin v roce 2014 se opět soustředí na práci pod hlavičkou Netflixu. Má za sebou režii House of Cards, nyní spolupracuje s Charlize Theron na krimi seriálu Mindhunter, a tudíž je jeho možný souhlas nebo nesouhlas s režírováním pokračování Světové války Z vzhledem k vytíženosti opravdu pouhou spekulací.