O čem bude Wonder Woman?

Nejslavnější komiksová superhrdinka se již příští léto připojí k rozšířenému DC universu vlastní sólovkou.

Gal Gadot je super. Bavila nás v Rychle a zběsile, a i když mnozí fandové trochu breptali, že se do role kultovní Wonder Woman nehodí (hubeňour, bez svalů, žádná prsa a tak podobně) v Batman v Superman si mě získala. Její postava byla sice jen na okraji dění, ale to se v budoucnu změní, protože vlastní sólovka už je na cestě.

Natočí ji režisérka Patty Jenkins, která je známá především z televizních seriálů a ruku dílu přidají i taková Robin Wright (ano, ta Robin Wright z House of Cards), Connie Nielsen nebo Elena Anaya. Mužskou část hereckého osazenstva povede populární Chris Pine, jehož ztroskotaný americký pilot Steve Trevor bude jakýmsi pojítkem mezi světem obyčejných lidí a neprozkoumanou Amazonií, kde v tamějších deštných pralesích platí Wonder Woman za zkušenou bojovnici s božskými schopnostmi.

Gal-Gadot-in-Wonder-Woman-wearing-robe

A co o filmu říká oficiální synopse?: Wonder Woman vstoupí do světových kin příští léto a Gal Gadot se vrátí v titulní roli snímku, který bude plný akce a epického dobrodružství pod režijní taktovkou Patty Jenkins. Předtím, než se stala Wonder Woman, byla Diana princeznou Amazonek trénovaná jako nepřemožitelná válečnice. Vychována na ukrytém ostrově v tropickém ráji, se setká s americkým pilotem, který ztroskotá na pobřeží a vypráví o obrovském válečném konfliktu, který zmítá svět mimo jejich amazonské útočiště. Diana opustí svůj domov v přesvědčení, že může zastavit tuto hrozbu. Bok po boku s lidmi bojuje ve válce a objeví plný rozsah svých schopností i svůj osud.

Zní to sice trochu ohraně, ale u DC si evidentně věří a doufají, že se jim podaří naplnit ohromný potenciál ze stránek komiksových předloh a rozjet vlastní filmový svět na plné obrátky. Wonder Woman očekávejme v kinech 2. června 2017. Jo, a nezapomínejme, že děj snímku bude zasazen do období kolem první světové války.