Kino IMAX otevře v Evropě dalších pět unikátních sálů

Technologie IMAX 3D patří k naprosté špičce pro dokonalý zážitek z filmu. Poprvé byla představena roku 1986 a od té doby se neustále zdokonaluje a boří hranice v zábavním průmyslu. Divákovi v sále dává pocit aktivní účasti přímo v ději sledovaného filmu. V současné chvíli můžete v Evropě navštívit již 35 IMAX sálů, brzy se však jejich počet zvýší na 40, a to díky nové výstavbě dalších pěti sálů v Anglii a dalších evropských městech.

„Cineworld Group je dlouholetým partnerem značky IMAX. Od roku 2012 se skupina téměř ztrojnásobila a my jsme rádi, že se i nadále bude rozšiřovat s námi,“ řekl Andrew Cripps, prezident International and EVP, IMAX Corporation. „Sály IMAX najdeme v osmi zemích, a to jak v hospodářsky rozvinutých státech, jako je Velká Británie, tak i v rozvíjejících se zemích, jako je Rumunsko, kde funguje pod značkou Cinema City Group. Expanze sálů IMAX a společnosti Cineworld je důkazem toho, že napříč různými hospodářskými a geografickými hranicemi jsou lidé ochotni si zaplatit za záruku nejlepší kvality při sledování filmu,“ dodává dále Andrew Cripps.

V současné chvíli oznámila na tiskové konferenci společnost Cineworld Group dohodu o rozšíření o dalších 5 unikátních IMAX sálů, který zvýší jejich celkový počet v Evropě na celých 40. Nové sály budou vystavěny ve Velké Británii a dalších evropských městech. V České republice najdete kino IMAX v multiplexu Cinema City, a to v Praze Atrium Flora na Vinohradské ulici.