Monsterpocalypse: Variace Pacific Rimu na obzoru

Protože filmová monstra jsou v kurzu, Godzilla a King Kong už dávno na to nejsou sami. Máme tu třeba i del Torův Pacific Rim, jehož pokračování by mělo dorazit příští rok. Tím to ale nekončí, do kin se také podívá Monsterpocalypse, adaptace deskové hry.

Monsterpocalypse se mělo na stříbrná plátna podívat už před třemi roky. Kvůli velkému podobenství s Pacific Rimem byl ale projekt zrušen a až do teď jsme o něm neslyšeli ani slovo. V původní verzi scénáře si to totiž na papíře rozdávala monstra s obřími roboty ovládanými lidmi.

S filmem byl dokonce spojován Tim Burton. Protože ale byl Guillermo del Toro rychlejší, z Monsterpocalypse nakonec nic nebylo. Jenže od Pacific Rimu už uběhla nějaká doba a projekt inspirovaný stejnojmennou deskovou hrou se opět dere na svět. A to docela rychle.

Monsterpocalypse sice ještě nemá datum premiéry, nicméně projekt dostal zelenou a dokonce už našel režiséra. Tím bude Fede Alvarez, tvůrce remaku Lesního ducha. Uruguayský režisér je ale také známý svou prvotinou. V roce 2009 natočil kraťas Ataque de Pánico!, kde si již takovou ranou verzi Monsterpocalypse vyzkoušel na vlastní kůži.