5 důvodů, proč jít na film Zlo nikdy nespí

Hororovou stopu, která se táhne po stříbrných plátnech, sleduje další neotřelý snímek s neotřelým motivem. Po Čarodějnici a Ulici Cloverfield 10 přichází film Zlo nikdy nespí, ve kterém noční můry skutečně ožívají. A kdyby to nebylo málo, přidáváme pět důvodů, proč se jít i tentokrát do kina bát.

Námět, co se ještě neokoukal

V podstatě je Zlo nikdy nespí horor o malém chlapci, který má unikátní schopnost přivádět své sny k životu. Není to ani tak špatné, když se osmiletému Codymu (Jacob Tremblay) zdá o poletujících barevných motýlcích. Problém nastává ve chvíli, kdy se hejno motýlů změní v oblaka můr, které dostanou tvar lidského těla a zlé, žlutě žhnoucí oči. To potom nejeden malý chlapec může snadno zmizet pod postelí.

Kate Bosworth and Thomas Jane star in Relativity Media's "Before I Wake". Photo: Courtesy of Relativity Media Copyright: © 2014 QNO, LLC

Kouzelné animace

Nikdo asi nemůže očekávat originální strašidla Guillerma del Tora, který je prostě jenom jeden. I přesto jsou bubáci v tomto filmu téměř pohádkově vykreslení a především výborně digitálně zpracovaní. Rozhodně nás nečeká žádný béčkový zombie, i když jednoho mrtvého dítěte se patrně dočkáme.

maxresdefault

Láska přese vše

Cody je adoptovaný mladým manželským párem, který přišel o svého syna, ale láska se v něm nevytratila. Tu se rozhodnou Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) věnovat právě Codymu, ačkoliv netuší, co všechno je to bude stát. I přes příchozí problémy a blížící se závan smrti rozhodně ale adoptovaného chlapce jen tak neodloží, a rozhodnou se o něj bojovat.

ca8c9573-eeb0-11e5-af88-9c8e9959be16

Po tomhle hororu se vlastně nemusíte před spaním bát

Na jednu stranu je to skutečně pravda. Podle tohohle hororu noční můry ožívají, až když se člověk skutečně ponoří do svých snů. A že byste takovou schopnost mohli mít zrovna vy? Podle Zlo někdy nespí takovým neduhem trpí adoptovaný osmiletý Cody, tak se mu jenom stačí vyhýbat.

2643842-img-zlo-nikdy-ne

Oba představitelé filmového Kata v jednom filmu

Při pozorném studování jmen herců v hlavních i vedlejších rolích nemůže pozornosti komiksového fanouška uniknout fakt, že tomu tak skutečně je. Thomas Jane hrál Kata v prvním filmovém provedení z roku 2004 a v jedné z vedlejších rolí se objeví i Dash Mihok, který si zase zahrál v navazující Válečné zóně. Máme očekávat jatka?