Wonder Woman: Amazonky na první fotce

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti nám poprvé představil filmovou verzi nejstarší superhrdinky Wonder Woman. Většina recenzí postavu vyzdvihuje jako jeden z největších plusů celého filmu. Na vlně hypeu kolem amazonské princezny tak naskočilo marketingové oddělení Warnerů a hbitě nám připomínají, že je v plánu i sólovka. A ta připomínka má podobu čtyř amazonských bojovnic.

Víme, že se Wonder Woman bude zabývat zrozením amazonské legendy a jejím příchodem do světa obyčejných smrtelníků. Půjde tedy vůči nejnovější srážce superhrdinů o prequel, který se bude odehrávat v době kolem první světové války. Diana v něm bude žít v ostrovní zemi Amazonek, Themysciře, obklopená výlučně ženskou společností militantních bojovnic.

AmazonkyNa první fotce vidíme kromě Wonder Woman v klasické zbroji i její matku, královnu Hippolytu (Connie Nielsen), a její dvě tety, generálku Antiope (Robin Wright) a poručnici Menalippe (Lisa Loven Kongsli). Je zajímavé sledovat jaký směr si zvolili designéři amazonské zbroje. Podle režisérky Patty Jenkins zvolili tento vzhled proto, že nechtěli, abb se výstroj Amazonek tolik nepodobala mužské a aby si tímto přístupem naklonili na svou stranu více ženského publika.

Wonder Woman bude teprve druhá sólovka ve stále se zahlcujíícm DC filmovém univerzu. Představení superhrdinky proběhlo v Batman v Superman poměrně úspěšně. Na to ale Jenkins nesmí sázet. Po kritice spěšného představování a urychleného budování vlastního světa by si už filmy od DC měly vzít pauzu na kafe a rozmýšlet každý krok. Jestli se touhle radou bude řídit Wonder Woman, uvidíme až 22. června 2017.