Trailer #1: Pat a Mat ve filmu (2016) – Legendární kutilové v celovečeráku!

Pat a Mat… Kdo by neznal kultovní dvojici k zbláznění nešikovných a praštěně tvořivých kutilů, kteří svými šílenými eskapádami baví nejen tuzemské diváky už pěkných pár dekád. Tedy přesněji, letos tomu bude už čtyřicet let od jejich vzniku. Proto se tvůrci jejich dobrodružství rozhodli oslavit toto jubileum celovečerním filmem.

Snímek má po stránce režijní a scenáristické na starosti Marek Beneš, jenž s kutily natočil už pěknou řádku epizod. Otázka je, zda se mu vydaří převést dva nerozlučné kamarády na velké plátno do celovečerního hávu. Tedy kupříkladu jestli bude film slepencem scének, jež na sebe budou jen lehce navazovat, či zda se tvůrci budou snažit o nějakou souvislejší dějovou linku.

V případě Pata a Mata by byla možná lepší první možnost. Panují i obavy o to, zda není celovečerní film pro dvě ústřední postavy příliš velké sousto. Nicméně vezmeme-li v potaz, jak dlouho a úspěšně si oba koumáci počínají v seriálu, je to snad zbytečné strachování. Trailer slibuje zbrusu nová dobrodružství oblíbené dvojice a nezbývá tedy než doufat, že se zdaří a Pat s Matem si ke svým čtyřicátinám neukousnou ostudu. Podejme si tedy ruce, učiňme ono legendární gesto a s „mantrou“ „A je to!“ vyčkejme, co z toho vzejde. Snad ne nějaká fušeřina!

Dvojka střelených kutilů vtrhne do kin už 31. března. Snad bude jejich celovečerní film stejně zábavný, jako krátké epizody.