Víkendové tržby: Zootropolis pokořilo i debutující Divergenci

Jeden z těch nudnějších víkendů z pohledu výdělků v amerických kinech ovládl potřetí za sebou animovaný příběh Zootropolis: Město zvířat.

  1. místo – Zootropolis: Město zvířat: 38 milionů, 3. týden v žebříčku
  2. místo – Série Divergence: Aliance: 29 milionů, novinka
  3. místo – Miracles from Heaven: 15 milionů, novinka
  4. místo –Ulice Cloverfield 10: 12,5 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Deadpool: 8 milionů, 6. týden v žebříčku
  6. místo – Pád Londýna: 6,9 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Whiskey Tango Foxtrot: 2,8 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – The Perfect Match: 1,9 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – Grimsby: 1,4 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – REVENANT Zmrtvýchvstání: 1,225 milionů milionů, 13. týden v žebříčku

Tohle se asi čekalo. Série Divergence s podtitulem Aliance se diváckou přízní nemůže měřit s dřívějšími hity studia Lionsgate (Stmívání, Hunger Games) a na upadajících ziscích prozatím posledního dílu této teenage-ságy je to vidět. Otevírací víkend na druhém místě za chabých 29 milionů dolarů budou zachraňovat až tradičně příznivější tržby ze zbytku světa. A jak je na tom Aliance, co se týče kvality? Hluboce podprůměrných 10 % kladných recenzí na Rottenech hovoří za vše.

První místo tedy obhájila zvířecí taškařice Zootropolis. Přes 38 milionů za třetí týden v žebříčku je na toto animované dobrodružství solidním výsledkem a celosvětově se celková suma blíží k 600 milionům. Město zvířat tedy naprosto ideálně načasovalo uvedení do kin, protože trefit se těsně mezi komiksovky Deadpoola a Batmana se Supermanem (premiéra příští týden) a ještě k tomu drtit zbylou konkurenci takovým náskokem, za to se budou ve studiu Disney vypisovat tučné odměny.

deadpool_still_4

Úspěšný timing nelze upřít ani náboženské agitce Miracles from Heaven, která odstartovala za 15 mega, čímž hopem přeskočila původní třináctimilionový rozpočet. Snímek samozřejmě nebude ani náhodou nijak výrazně válcovat kina v následujících týdnech, ale i tak si na svůj chléb bez problémů vydělá.

Zbytek žebříčku je téměř neměnný, co se týče výsledků z minulého týdne. Za sebou se poslušně seřadily hity Ulice Cloverfield 10, Deadpool, Pád Londýna, Whiskey Tango Foxtrot, The Perfect Match a Grimsby.

revenant-gallery-02-gallery-image

Za zmínku ještě stojí desáté místo navrátivšího se REVENANTa s Leonardem DiCapriem, jehož celosvětové tržby jsou už jen krůček od půlmiliardové hranice. Bravo!