TOP 7: Nejlepší komiksové týmovky

Oproti dřívějším létům nadcházející půlrok doslova překypuje počtem komiksových týmovek, které již netrpělivě vyhlížíme a rozhodně budou stát za to. Nejblíže je pro nás duel Batmana a Supermana, ve kterém bude figurovat také Wonder Woman a nejspíš se představí i Aquaman a Flash. V závěsu bude samozřejmě Občanská válka a další, my si zatím můžeme představit týmovky, které už se v minulosti servírovaly a také stály za to.

Avengers (2012)

Před čtyřmi lety Marvel poprvé, ačkoliv očekávaně, sjednotil své dosavadní hlavní hrdiny v prvním novodobém moderním filmu pod titulem Avengers. K tomuto velkému kroku se schyloval již od uvedení prvního Iron Mana v roce 2008, kde představil také Black Widow a Hawkeye. Nedlouho poté následoval Thor a Kapitán Amerika, v jejichž scénách po titulcích už studio pomalu předehřívalo půdu velkému sjednocení. K tomu nakonec i došlo, za pomoci všech zmíněných hrdinů a Hulka, s jehož pomocí si Avengers také rovnou vymlátili páté místo na žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob.

avengers

X-Men: Budoucí minulost (2014)

Po rovněž úspěšné První třídě přišla změna režiséra a Bryan Singer se ujal svého postu hrdinsky, až odvážně. Že má pořádnou kuráž prokázal uchopením X-menovské ságy za její úplný konec ve válce se Sentinely, a převrácením do minulosti, kde má Wolverine vyslaný Kitty všechno napravit a předejít tak nehezké budoucnosti pro všechny mutanty. Zároveň tím pěkně odmazal všechny události od nixonovské minulosti po současnost a všechny s tím související propadáky, viz první Deadpool a podobné. S čistým štítem hodlá Singer se svojí mladou partou pokračovat Apokalypsou a za to, a brilantní kousek s dvěma epickými časovými osami odehrávajícími se paralelně v jednom filmu, mu patří náš obdiv.

x_men_days_of_future_past_poster-wide

Strážci Galaxie (2014)

Marvel ve svých týmových úspěších pokračuje představením dalšího z Kamenů nekonečna, a také pro diváky úplně nové party hrdinů. Peter Quill, Gamora, Drax, Groot a Rocket se zprvu svým vlastním vtipným úvodníkem představují sólo (vyjímaje Groota a Rocketa), posléze jsou ovšem donuceni spolupracovat a čelit společné hrozbě, zlovolnému Ronanovi, který se zmocnil Kamene moci a hodlá zničit, co mu stojí v cestě. Eskapádou vtipných hlášek, scén a celého dobrodružství, sympatiemi s hlavními hrdiny a propojením s dalekým sequelem Avengers, Infinity War, i tento film chytil kdejakého fanouška pevně za srdce.

2014_guardians_of_the_galaxy

Kapitán Amerika: Návrat prvního Avengera (2014)

I když se druhé pokračování Stevea Rogerse tváří jako další sólovka, ve filmu ve skutečnosti máme co dočinění rovnou s dvěma novými hrdiny a starou dobrou Black Widow. Na scéně se nám ale nově představí Falcon a zprvu záporný Winter Soldier, kteří budou oba na Kapitánově straně v Občanské válce. V tomto pokračování také Marvel konečně zabředává hlouběji do temnějšího nádechu svých filmů, který bude ještě více gradovat v Občanské válce. Situace a potyčky už nejsou tak moc k smíchu a nic nelze brát na lehkou váhu. Lidé přicházejí o životy, bratři Russoovi získávají další diváky.

ekga64rwtdno76ylx4ld

X-Men 2 (2003)

Přesun o více jak celých deset let, neubírá však vůbec na kvalitě filmu. V pořadí druzí X-Meni, opět pod taktovkou Bryana Singera. Tentokrát však do rodinky započítává nové členy jako Nightcrawlera a nastiňuje nové nebezpečí ve formě oblíbeného a nenávidění hodného Williama Strykera. Tenhle záporák chce totiž ovládat mutanty, anebo to alespoň chtěl nejdříve. Nyní dospěl do fáze, kdy je rozumnější je všechny zabít, jakéžto šance se ihned chopí Magneto a hodlá to celé převrátit proti lidem. Dostáváme se také hlouběji do Wolverinovi minulosti, a to za to zkrátka stojí.

X-Men-2-1920x1080

Strážci (2009)

A teď konečně něco od DC Universe. Nedočkáme se však žádného ze známých hrdinů jako Supermana, Batmana a dalších. Tito hrdinové totiž tak úplně nepatří do stejného vesmíru, i když vyšly pod stejnou platformou. Nicméně tak nijak neklesá jejich kvalita nebo promyšlenost. Téměř detektivní příběh Rorschacha snažícího se přijít na kloub vraždě Komedianta popadne za srdíčko a zároveň nasadí docela tvrdou tvář. Tihle dva hrdinové se totiž se svojí profesí nikdy dvakrát moc nemazlily a jejich aura byla spíše na pomezí. Situaci zachraňuje Sůva, Hedvábný přízrak, Ozymandias a laxní, avšak božský Dr. Manhattan. Kdo stojí za vraždou Komedianta, kdo bude hlídat strážce?

4776136-watchmen2-watchmen-movie-why-we-need-more-like-it

Blade Trinity (2004)

Ať si říká, kdo chce, co chce – série o Bladeovi je epická a druhý a třetí díl jsou na pomezí výtečnosti bijící se o svojí pozici na první příčce oblíbenosti. V tomto díle to však dá polo-upírský hrdina dohromady s dvěma kolegy, Abigail Whistlerovou a Hannibalem Kingem. Tím pádem… týmovka! Příběh o Drákulovi je zde navíc vysvětlený vskutku originálně, film vyvrací mýty, hlavní příšeru vykreslí vážně strašidelně a civilně jí dá tvář Dominica Purcella. Blade občas přidá nějakou tu novou hlášku, ale humorem tady nejvíc září asi Hannibal King alá Ryan Reynolds. Kde tak asi myslíte, že si Deadpool přičichl poprvé ke svým katanám?