TOP 10: Nejočekávanější filmy podle herní předlohy

Nejednou už se v minulosti snažil filmový průmysl oživit veleúspěšné hry do skutečně hrané podoby. Některé z těchto filmů mají stále své fanoušky, většina ale skončila ve videopůjčovnách mezi béčkovým brakem. Doba se však od těchto neúspěšných pokusů výrazně posunula, tím pádem by nás nemuselo v nejočekávanějších filmech podle herní předlohy čekat opětovné zklamání. O kterých filmech je řeč?

Warcraft: První střet

Vývojářská a vydavatelská fabrika na vážně dobré a úspěšné hry, Blizzard Entertainment, vrazila nejspíš i docela dobré peníze do toho, aby přivedla k životu jedno ze svých herních veleděl. Že se jim peníze nazpět vrátí, to bylo vcelku jasné už při vypuštění této novinky, a gradovalo to s každou další fotkou nebo otázkou. Warcraft je nejen pro Blizzard ale i pro hráčskou komunitu respektovaná klasika, která předcházela i svého času nejoblíbenější MMORPG hře vůbec, World of Warcraft. Zfilmované počátky celého herního příběhu jsou tak pro všechny velice cenné, nehledě na herecké obsazení nebo formát filmu. Premiéra je 9. června 2016.

NEFUhxqAu2E3IM_1_b

Assassin’s Creed

Každá z her na tomto seznamu s sebou nese úskalí, pro které ji nebude dvakrát lehké zfilmovat. Někde to jsou Orkové a upíři, jinde úplně kostičkovaný svět. Assassin’s Creed je o letitém a nadčasovém boji mezi klanem zabijáků, tzv. Asasínů a templářů. Za své berou složité choreografické souboje a parkourové nadání. Během filmu budeme pociťovat jistou časovou zmatenost. K přenosům do až středověké minulosti totiž dochází ze vzpomínek rodových potomků bývalých Asasínů, kteří žijí v současnosti – budoucnosti. Michael Fassbender si tak určitě prožije svoje a de facto si tak zahraje dvojroli. Premiéra je 29. prosince 2016.

stažený soubor

Angry Birds ve filmu

Tato veselá a logická hra je rozšířená jak mezi dětmi, tak mezi dospělými, jelikož její hlavní platformou bývají chytré telefony. Ve volných chvílích tak naštvanými ptáky strefujete zelená prasátka ukrytá v různých částech map a strategických místech, zůstává tu ovšem jedna důležitá otázka. Proč jsou ti roztomilí ptáčci naštvaní? A kde se tu vzala ta zelená prasátka? Na tyto otázky odpoví právě Angry Birds ve filmu, kde se také budou muset představit Ruďas, Žluťas a Bombas, jež jsou na poklidném tropickém ostrově mezi svými druhy skutečně neoblíbenou trojicí. Co pak teprve, až přijedou tajuplná zelená prasátka. Premiéra je 12. května 2016.

385b934b3c0b8041a61242aef93e_r16-9_w640_h360_g908592da62c411e5b6b20025900fea04

Resident Evil 6

Zrovna Resident Evil se jako hra dočkal už pěti zpracování a stále pokračuje, čímž by se dal označit za jeden z úspěšnějších titulů, který se hráčům v kinech a u obrazovek skutečně líbil a dokázal si na sebe vydělat. Z popisu děje to zatím ale i vypadá, že se hororové napětí Milly Jovovich blíží do finále. Se svojí rebelskou skupinou se vrací k počátku zombie apokalypsy, do výzkumného centra společnosti Umrella. Podaří se jím ukončit neumírající hrůzy jednou provždy? Premiéra je 9. února 2017.

201307170953_resident-evil-afterlife-2

Minecraft

Takřka neomezená hra z dílen švédské firmy Mojang, kterou nakonec odkoupil Microsoft, strhla do svého otevřeného světa bez hranic už na miliony fanoušků. Hra je kostičkovaná, a to se vším všudy, což je snad poprvé, co nízká kvalita neodradila hráče od jejího hraní. Je totiž právě asi na hratelnosti, že si Minecraft osvojil tolik fandů a nadšenců. Hra nabízí jak singleplayer, tak multiplayerové dobrodružství, boj o přežití i čistě tvůrčí a stavitelskou činnost. Proto zůstává zatím stále velkou záhadou, o čem vůbec bude film. Ale víme, že prostě bude, a to prozatím musí stačit. Premiéra je v roce 2017.

image

Tomb Raider

Provedení filmové Lary Croft nemuselo kdekoho kdovíjak nadchnout, obsazení Angeliny Jolie z tohoto filmu a hry udělalo ale docela idol. Poslední díl byl však i tak až příliš velký přešlap a Angelina se už dost možná nechce do své role ani vrátit. To je právě problém budoucího restartu série, anebo taky možná příjemná změna. Co z toho to bude, to bude nejspíš záležet na tom, koho vůbec do role dobrodružné archeoložky studio Warner Bros. obsadí, přičemž nejdiskutovanějším jménem poslední doby je novinka ve velkém filmovém průmyslu, Daisy Ridley ze Star Wars. Premiéra je v roce 2017.

Boxshot Wizard file used for creating global boxshots

The Witcher

Polští autoři se opět snaží oživit svoji knižní, herní i filmovou a seriálovou hvězdu, Zaklínače. Můžeme říct, že ze všech těch nosičů byla nejúspěšnější asi právě hra, která má už tři pokračování a rozhodně jde velice dobře na odběr. Ze Zaklínače se stala celosvětově populární hra, i když knižní předloha nebo filmové zpracování tolik fanoušků patrně nemá. To se ale může brzy změnit, protože zrovna ten první film možná vystřelil ze střižen až příliš brzo. Nyní by mohlo být určitě víc prostředků, jako třeba peněz, ale především zájmu ze strany hráčů. Premiéra je v roce 2017.

the-witcher-3-11-13-15-1

Ratchet a Clank: Strážci galaxie

Vesmírní hrdinové z PlayStationu si dozajista nadělali celou řadu fanoušků, když v mnohých svých pokračováních vybojovali nejednu malou bitvu proti vetřelcům snažícím se zničit jejich domovskou planetu. Proti četné přesile do svých řad museli párkrát uvítat i nějakou tu posilu, což je čeká i v tomto jejich společném filmu. Na hrdinské cestě určitě prohloubí své přátelství i vztah hráčů ke svým dvěma oblíbeným hrdinům, u kterých strávili pěkných pár hodin ze svého dětství. Premiéra je 23. června 2016.

22071_rac-1446239614

Sonic the Hedgehog

Jestli někdo zná Jazze Jackrabbita nebo Super Maria, tak zná určitě i modrého ježka Sonica. V Japonsku tohle další herní stvoření vyvinula společnost SEGA, která právě takto chtěla konkurovat postavě Maria od Nintenda. Jejich hrdina s červenými botami bojoval především ve svém roztočeném stavu svými bodlinami, kterými zachraňoval další zvířátka uvězněná v podobě robotů zlým doktorem Robotnikem. To už máme padoucha i zápletku, film je ale stále příliš daleko na to, abychom si mohli být jistí. Těšit se už ale určitě můžeme. Premiéra je v roce 2018.

Sonicthehedgehogpic1

Mortal Kombat

Bojová hra zahrnující vždy alespoň jednoho ninju, nejlépe však celé desítky a s různými fantastickými schopnostmi, si svůj filmový debut už dávno odbyla. V roce 1995 si v Boji na život a na smrt připsala své filmové odpůrce, ale i některé fanoušky. Tento poměr byl však spíše nepoměrem, takže se rozhodně těšíme na to, že konečně dostaneme zpracování skvělé hry, které bude za něco stát a neudělá své předloze zase jednou špatné jméno.

maxresdefault