Schwarzenegger hodí řeč s novým režisérem Predátora

Nový Predátor je v plánu pár let. V nedávné době se dokončil scénář, vyšel první plakát a také datum premiéry. To všechno nemohlo uniknout hvězdě prvního filmu o mimozemském lovci, Arnoldu Schwarzeneggerovi.

Režisér a spoluscenárista Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3), jenž si zahrál s Arnoldem Schwarzeneggerem v prvním filmu z roku 1987, už dříve potvrdil, že se nejedná o žádný restart, nýbrž o regulérní pokračování. Ačkoliv není o příběhu zatím nic známo, hvězda akčních filmů se nechala slyšet, že se chystá se Shanem Blackem co nejdříve setkat, aby spolu projekt probrali.

Predátor se na plátně objevil ještě celkem čtyřikrát: v roce 1990 po boku Dannyho Glovera (série Smrtonosná zbraň) v Predátorovi 2, poté ve dvou crossoverech s Vetřelcem ve filmech Vetřelec vs. Predátor z roku 2004 a Vetřelci vs. Predátor 2 z roku 2007, a naposledy v šest let starém filmu od maďarského talentu Nimróda Antala (Revizoři, Ozbrojení a nebezpeční) Predátoři.

Premiéra nového Predátora je 2. března 2018. Režie se ujme Shane Black podle vlastního scénáře, na kterém spolupracoval s Fredem Dekkerem.