Aquaman se nebude utápět v nudné temnotě

Batman v Superman nám nabídl první nahlédnutí pod pokličku budoucího vývoje filmového DC univerza. Jednou z postav, prostřednictvím které na nás nový filmový svět pomrkával, byl i Aquaman. Toho čeká v roce 2018 vůbec první sólový film a po festivalu šedosti se jmény dvou nejvýznačnějších superhrdinů se fanoušci obávali, zda-li král moří nevykročí moc vážnou cestou. Režisér James Wan ale přispěchal všechny uklidnit.

„Dokonce i moje horory jsou zábavné,“ podělil se režisér nadcházejícího snímku s publikem na festivalu Wondercon. „Myslím, že Aquaman je postavou, ze které si hodně lidí dělalo legraci. My chceme ukázat jeho víc cool, frajerskou stranu. Nesmíme ale přitom zapomenout na to, aby si diváci užili zábavu,“ dodal Wan.

aquaman
Aquaman prostě musel být zbytku Justice League někdy k smíchu

Filmový Aquaman v podání Jasona Momoy jde na první pohled jinou cestou než jeho prapůvodní vzor, stvořený ve čtyřicátých letech minulého století. I když v nedávných komiksových příbězích dostal tento staromódní superhrdina současnější facelift, pořád se nepřibližoval k domorodému pojetí jeho nové filmové iterace.

James Wan proto fanoušky přesvědčuje, že Aquaman si s sebou na filmové plátno nepřinese pouze depresi a sebemrskačství, tolik příznačné pro „realistický“ komiksový blockbuster, ale i dědictví svého méně vážného komiksového dědečka. A pokud dokáže někdo takového Aquamana prodat, je to už podle plakátu určitě Jason Momoa. Jestli se ale Wanovo toužebné přání splní, se dozvíme až 26. července 2018.