5 důvodů, proč jít na film My tři, nebo nikdo

Už koncem měsíce se v kinech objeví multikulturní komedie, která se kromě humoru mírně dotkne i tématu současné migrační krize. Diváci ale nemohou očekávat žádná negativa, kterých je v tomto spojení na světě až přebytek. Francouzský snímek My tři, nebo nikdo řeší tento problém s nadhledem a optimismem, čímž už ale prozrazujeme jeden s důvodů, proč na film jít.

Aktuální tématika

Stýkání různých kultur máme v současné době na talíři téměř každý den, pakliže máme štěstí. Jinak se s tímto fenoménem setkáváme ve společnosti dennodenně i několikrát, a to častokrát v negativním kontextu. Kdo by takového přístupu nebyl dávno přejedený? My tři, nebo nikdo nabízí pohled z druhé strany, optimismus a vtip, lásku a sounáležitost.

Řešení zvládání krizových situací

V mezititulku je možná drobná slovní hříčka, ta je ale naprosto nevinná v porovnání s hádkami, stresem a panikou, která při takových situacích vzniká. Volně emocionální, afektované chování nepřináší většinou nic dobrého, což vědí i tvůrci filmu, kteří přicházejí s rozumem, tedy racionálním řešením. Odkazují se na zásady a to, co je pro člověka důležité, což je zachování rodiny, rodu a lidstva. Vedle nenávisti proto upřednostňují lásku a inteligentní humor, až nadsázku.

nous_trois_ou_rien

Režisérský debut

Že je neznámé jméno hned špatné? Tak to nutně nemusí být. Takový režisér, v tomto případě zatím spíš francouzský komik a hudebník Kheiron, za sebou nemá sice žádné dobré kousky, ale ani ty špatné. Tímto filmem mu tedy jde o jeho první dojem, a tím pádem by měl stát za to, když k tomu přičteme i jeho humoristickou a uměleckou minulost. Žádný učený z větve ještě nespadl, i takový Spielberg, Scott anebo Cameron začínali kdysi na nule.

Podíváme se po světě

Osudy drobné rodinky o třech členek utváří celý film, a směřují z domovského Íránu až k okolí kouzelné Paříže. To je něco přes pět a půl tisíce kilometrů a víc než pět zemí, záleží na cestě. Cesta jako tahle už ovšem slibuje to, že se nepodíváme jenom do už tak dost prokoukané Ameriky nebo Velké Británie.

NOUS 3 OU RIEN0

Tarantino po francouzsku?

Kheiron nejenže dělá režii, ale také scénář a sám se obsadil i do role ve filmu, a to rovnou do hlavní. To se tedy Quentinu Tarantinovi poněkud vymyká, jelikož ten se obsazoval výhradně do rolí vedlejších. Mimo to mají však společnou zálibu ve starání se o více postů v produkci zároveň, a také nemají problém s humorným zobrazením jakkoliv smutné, tragické nebo i brutální (v tomto případě pouze na pozadí) situace vůbec.