Transformers: Bumblebee dostane vlastní film

Jedna z nejoblíbenějších postav z miliardové série se dočká vlastního filmu. Dosud nevyprávěný příběh o Bumblebeem se objeví na plátnech kin v roce 2018.

Transformers: Zánik (2014)

Ještě před natáčením čtvrtého dílu Transformers s podtitulem Zánik režisér Michael Bay prohlašoval, že tento snímek nakopne novou trilogii s novými, lidskými hrdiny. Smělé plány, byť se jedná o jednu z nevýdělečnějších sérií. Hasbro a Paramount pak přišli s prohlášením, které dává Bayovi víceméně za pravdu. Oznámeny byly další tři pokračování s konkrétními daty premiér. Transformers 5, které bude ještě nakonec, ale prý naposled, režírovat opět Bay, by měli mít premiéru 23. června 2017. Následující šestý díl je naplánován na 8. června 2018 a sedmý přírůstek na 28. června 2019.

Vypadá to na robotí hody. A to není všechno. Nedávno totiž hlavoun všech hlavounů v Hasbru, Brian Goldner, prohlásil, že Transformers 6 nebudou regulérním pokračováním, nýbrž tzv. spin-offem, který se bude věnovat populárnímu Bumblebeemu. O tomto projektu se zatím nic neví, ale dává to celkem smysl.

Sedmý film Transformers tak s největší pravděpodobností bude oficiální šestka a snímek o Bumblebeem tím pádem zkrátí dvouroční čekání na roboty na jednoroční. Něco podobného praktikuje Disney se světem Star Wars, kdy mezi regulérními epizodami vyplňuje mezeru dalším filmem týkající se Hvězdných válek. Hasbro a Paramount tak našli zlatou žílu a je docela dost možné, pokud se nebude jednat o finanční propadáky, že další filmy o Transformerech budou s každým rokem přibývat. Ať už regulérní pokračování nebo spin-offy.

Transformers 5 se v kinech objeví 23. června 2017 a režie se opět ujme Michael Bay. V hlavní roli se znovu objeví Mark Wahlberg.