Trailer #1: Penny Dreadful: 3. série (2016) – Temnější než samotná tma

Seriálová pecka Penny Dreadful konečně odhalila trailer k očekávané třetí sérii. Co od dalšího pokračování můžeme čekat? Příšery, hororové postavy ze starých časů, démonická Eva Green a další tahouni samozřejmě zůstávají! Má tedy seriál ještě čím překvapit? Doufám, že bude více temnoty a více krve, než je, řekněme, obvyklé.

Z traileru jsou patrny náznaky, o čem asi bude další děj pojednávat. Vypadá to, že Vanessa Ives se nějak dostane ven z polstrované cely (dle vítačky se sirem Murrayem). Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) se snad ocitá na jakémsi divokém západě, což mě osobně moc nedává smysl, protože do celkového obrazu viktoriánské Anglie to nesedí. Jedině snad, že by se upíří kolonie dostala až přes velkou louži. Největší novinkou bude asi představení zcela nové postavy a to Doktora Jekylla (a doufám, že především jeho zlého „dvojčete“ pana Hyda), kterého si zahraje Shazad Latif. Temnota, která prostupuje celý trailer, je téměř hmatatelná a to se mi líbí! Zřejmě jste také postřehli lehké náznaky nějakého krvavého sexu mezi Vanessou (Eva Green) a…? Snad to bude Dorian Gray (Reeve Carney) nebo vlkodlačí svalovec Ethan (Josh Hartnett). I když jak známe démonku, může to být opravdu kdokoliv, protože každý muž lapen do jejích sítí se z nich jen těžko dostává. Další možností je však pouhá představa, která se zrodila v už tak zmučené duši a přenesla se do extrémního snu. A co se stane s nebohou „věcí“ doktora Frankensteina?

Scénář k seriálu Penny Dreadful má na svědomí John Logan, kterého známe též jako scénáristu posledních bondovek nebo Burtonova muzikálu Sweeney Todd. Obsazení je více, než hvězdné a tak nám nezbývá, než netrpělivě očekávat premiéru 1. května. Není to stylové, že jeden z nejlepších hororových seriálů dnešní doby se ukáže na náš svátek zamilovaných? Nebo když se zamyslíme naopak… ráno po pálení čarodějnic? Tvůrci prostě vědí!