Star Wars: Epizoda IX ve skutečném vesmíru?

Režisér Colin Trevorrow (Jurský svět) uvedl, že závěrečnou epizodu sequelové trilogie natočí na film, nikoli digitálně. Použije tedy klasický formát. Což by prý podle něj mělo fanouškům kultovní série připomenout filmovou nostalgii let minulých. A dále by prý rád natočil záběry ve vesmíru. Skutečném.

colin-trevorrow

Bude se tak jednat o první fiktivní film, natočený v reálném kosmu. Trevorrow to uvedl na filmovém festivalu v Utahu, kde účinkoval spolu s kolegou režisérem Christopherem Nolanem a herečkou Rachel Morrison v panelu nazvaném “Power of Story: The Art of Film,” jehož moderátorem byl Alex Ross Perry.

Na otázku, proč se nechystá film natáčet na digitální kamery Trevorrow žertovně nadhodil, že důvodem použití klasického záznamu je to, že se to celé odehrává kdysi dávno. Čímž glosoval titulní větu, objevující se na začátku každého snímku série SW.

Krom toho, že snímek bude následovat své předchůdce (tedy snímky režírované J.J. Abramsem a Rianem Johnsonem) a nebude natáčen na digitální kamery, nýbrž buď na formát 35, nebo 65 mm, užijí si příznivci Hvězdných válek také pocit, že se dívají na skutečný vesmír.

A přestože budou použity pouze záběry pozadí (snad půjde o fotografie z Hubbleova teleskopu) a jsme stále vzdáleni natáčení herců ve vesmíru, půjde o krásné završení jedné z největších a nejkultovnějších legend, jakou série Star Wars bezpochyby je.