Služba Netflix je dostupná v dalších 130 zemích, včetně Česka

Gentlemenské doby, kdy si lidé chodili půjčovat DVD se svými oblíbenými filmy přímo do kamenných prodejen, jsou, zdá se, nenávratně pryč. Jestli je to dobře, nebo špatně, to již necháme na vašem posouzení. Jisté však je, kdo v tom má nemalou mírou prsty. Internetová půjčovna Netflix, která se nyní rozhodla prorazit i u nás, v Česku.

Původně mělo k expanzi Netflixu do České republiky dojít až v roce 2017, společnost se však rozhodla nečekat a své působení rozšířit okamžitě. Kromě Česka je Netflix nově dostupný v dalších 130 zemích světa, což rozhodně není malé číslo. Namátkou se jedná například o Vietnam, Saudskou Arábii, Singapur či Indonésii.

netflix_je_v_cesku

Česká republika je celosvětově vnímána jen jako malý trh, není proto žádným divem, že internetové stránky Netflix pro ni zůstávají v angličtině, což může pro někoho představovat nedostatek. Po zaregistrování do služby dostanete možnost jejího užívání na měsíc zdarma, poté si již budete muset vybrat z jednoho ze tří měsíčních předplatných, přičemž to nejlevnější vás vyjde na v přepočtu 215 korun.

Netflix-stock-Nov2015-3.0.0

Nabídka služby Netflix čítá pestrou škálu filmů a seriálů, jak nových, tak starších. Nedávno do ní byl přidán také mistrovský snímek Miloše Formana, Amadeus. Pokud se rozhodnete si za měsíční předplatné připlatit, dostanete možnost sledování jednotlivých snímků ve FullHD či dokonce 4K rozlišení.

Výkonný ředitel společnosti, Reed Hastings, prozradil, že jedním z největších cílů, kterého by chtěl Netflix v průběhu následujících měsíců dosáhnout, je spuštění jeho služby v Číně, kde však bude zapotřebí získání zvláštního povolení tamní vlády. „Na projektu Netflixu v Číně budeme i nadále pracovat,“ řekl v rozhovoru pro server Business Insider.