Pravěcí Vládci vesmíru se možná vrátí v rebootu

Dolph Lundgren jako He-Man ve Vládcích vesmíru čelil hrůznému Skeletorovi a hrozbě zničení jeho, i našeho mateřského světa. Toto filmové dobrodružství má svůj původ už v devadesátých letech, a režisér Joseph „McG“ Nichol je nyní zvažován pro úkol zašlou legendu oprášit a přivést zpět v novém akčním zpracování.

Sběratelé hraček od Matella si pravděpodobně vzpomenou na populární postavičku He-Mana z roku 1982. O celých pět let později se díky oblibě hračky dočkal vesmírný hrdina původem z kouzelné planety Eternia i vlastního filmového zpracování. V akčním fantasy příběhu nejdřív unikl ze spárů zlého lorda Skeletora, a se svými třemi společníky se díky teleportačnímu klíči dostal rovnou na Zemi. Hrdinové klíč bohužel ztratí a nemohou se vrátit zpět zachránit svoji rodnou planetu. Skeletor (Frank Langella) za nimi navíc vyšle své nejničemnější vojáky, aby klíč nalezli a He-Mana (Dolph Lundgren) a jeho přátele zabili.

review_motuc1_large2

Nelehký úkol, přivést toto staré fantastické dobrodružství do současného světa, možná dostane na starost režisér známý jako McG, který již představil svoji práci ve známých Charlieho andílcích anebo nepříliš kladně přijatém Terminátorovi Salvation. O jeho obsazení do projektu nyní jedná studio Sony zastřešující projekt filmu.

Jakmile bude režisér Vládců vesmíru studiem schválen, dohlídne na přepsání scénáře, čehož by se zase mohla zhostit dvojice Alexe Litvaka a Mikea Finche. Tito pánové už zvládli napsat například nové Predátory, nicméně ani oni nejsou pro tuto práci studiem stále schváleni. U projektu už se během posledního roku plánování vystřídala taková jména jako režisér Jon Chu (G. I. Joe: Odveta), Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) nebo scénárista Christopher Yost (Thor 2 a 3). Nyní by se tento kolotoč mohl konečně zastavit.