5 důvodů, proč jít na Milence těch druhých

Jindy by nebylo vhodné to zmiňovat, ale co tomuto filmu těžce nehraje do karet, je fakt, že se premiérou kříží se Star Wars. Na druhou stranu by zrovna tohle mohl být důvod No. 0 – Star Wars vám rozhodně neposkytnou takovou nadstandardní dávku sexu, vtipu a romance… ne nutně v tomto pořadí.

1. Vlastně to sexem začalo, a vás bude určitě zajímat, jestli i skončí

Ale tak bez toho by tu snad nebyl nikdo z nás, a to je zároveň ústředním pojítkem hlavních postav filmu. Lainey (Alison Brie) a Jake (Jason Sudeikis) před dvanácti lety zažili společně svoje poprvé a nyní se poprvé od doby setkávají na… sezení anonymních sexaholiků? Emotikona smile jak vyšitá. Tihle dva mají problém, ale rozhodnou se ho spolu řešit, ovšem ne fyzicky jestli rozumíte. Samozřejmě, že si padnou do oka. No a nezajímá vás, jestli to skončí tam, kde to začalo?

spolu

2. Sexuální narážky, kam se podíváš

Že film přetéká vtipem se sexuálním motivem, muselo každého za břicho popadnout ihned po zhlédnutí traileru. No a přiznejme si na rovinu, sex je možná v komunikaci na společenské úrovni tabu, ale všichni o tom chtějí mluvit a všichni se tomu chtějí smát.

3. Abychom neskončili tak přízemně, tohle má i hlubokou emoční rovinu

Lainey a Jake se rozhodnou, že uzavřou dohodu o vzájemné výpomoci v hledání osudového štěstí. Co ale sami netuší nebo si to nepřipouští, je, že se sobě vzájemně přibližují, i když si to vlastně zakázali. Nevšední konverzace, zážitky a žádosti jsou přece jenom všední v tom, že jde stejnak o tu samou věc jako vždy… lásku.

tane

4. Sice to asi nebude pro děti, ale má to i výchovnou stránku

Jak už bylo řečeno, Lainey a Jake mají problém s věrností. Správně se ho ale rozhodnou oba dva řešit skrze pomoc svého okolí a postupně skutečně přijdou na to, že monogamní láska je opravdu tou jedinou správnou cestou ke štěstí v životě.

setkání

5. Milenci zajiskřili i v srdcích, nebo kalhotách, prestižních filmových kritiků

Sundance Film Festival se svojí prestiží vyrovná i takovým filmovým festivalům, jakým je ten v Benátkách, Berlíně nebo Cannes. Proč ho zmiňujeme? Protože tenhle film tam 24. ledna tohoto roku byl, a zrovna tak byl na předních příčkách každého top listu každého jediného přítomného člověka. Pro svoji úspěšnost se přesunul i na filmový festival v New Yorku (Tribeca Film Festival). Hádejte co? V předprodeji vyprodáno.

Jessica+Elbaum+Sleeping+Other+People+Premiere+2allVXcjoUEl