Občanská válka je zakončení trilogie Kapitána Ameriky

Letos už máme od Marvel Studios bohužel volno. Nejbližší film, který nám studio přinese, bude Captain America: Občanská válka. Bude se jednat o zakončení trilogie s americkým hrdinou s hvězdou na štítu.

Čas, který stráví Chris Evans jako Captain America, se nejspíše chýlí ke konci. Evans podepsal před několika lety smlouvu na přesný počet filmů a tato smlouva vyprší s Avengers: Inifinity War v roce 2019. Prodlouží s ním Marvel smlouvu, nebo si Capa zahraje někdo jiný?

Kdyby to bylo na samotném Evansovi, ten by po Infinity War podepsal smlouvu zase na další filmy. To by Marvelu dávalo mnoho způsobů, jak uchytit čtvrtou fázi. Jak si s tím ale ředitel studia a producent Kevin Feige poradí, uvidíme v následujících letech. Mezitím se nechal slyšet, že Občanská válka ukončí trilogii o Capovi:

„Určitě je to, v jistém směru, zakončení trilogie o Kapitánovi Amerikovi. Myslím si, že jednoho dne se zpětně podíváte a uvidíte všechny filmy – Kapitán Amerika: První Avenger, Kapitán Amerika: Návrat prvního Avengera a Kapitán Amerika: Občanská válka – a bude to jedna z nejunikátnějších a nejrozdílnějších trilogií kolem jedné postavy.“

Navzdory tomu, že se v Občanské válce objeví mnoho postav, ať už hrdinů nebo padouchů, Feige ujišťuje, že třetí Kapitán Amerika „je v podstatě sequel k Návratu prvního Avengera„.

Trilogie se Stevem Rogersem ale v tomto smyslu vyzní dost specificky. Jak jistě víte z komiksů, Kapitán Amerika je symbol, který může nést více lidí. Bucky Barnes aka Winter Soldier a Sam Wilson aka Falcon mohou oba potenciálně mít štít a typický outfit Kapitána Ameriky a vést Avengers v dalších filmech. Kdo čte komiksy, dokonce ví, který charakter je další Kapitán. Anthony Mackie, herec, který hraje Falcona, si nemyslí, že toto je nutné a Chris Evans může hrát Kapitána ještě dlouho, zato Sebastian Stan (Winter Soldier/Bucky Barnes) je nadšen myšlenkou, že by jednou hrál Kapitána. Vzhledem k tomu, že má smlouvu na devět filmů, může být tato myšlenka jednou dosti reálná.

Uvidíme, co si Marvel Studios do budoucna s postavou Kapitána Ameriky vymyslí. Jakou by podle Vás měl mít Cap Chrise Evanse budoucnost? Koho byste popřípadě rádi viděli na jeho místě?