Víkendové tržby: Nový Kurýr nezažil povedenou premiéru

Tradičně slabší období začátku září vyneslo restartovanému Kurýrovi nelichotivou pátou příčku. Vítězem týdne se stalo náboženské drama War Room.

Minulý týden vstoupila do kin novinka War Room a po solidním druhém místě se snímek Alexe Kendricka tentokrát vyšplhal až na první příčku víkendových tržeb v USA. Výdělky kolem 9 a půl milionů dolarů (celkově pak 24 milionů) nejsou nijak zvlášť kasovním zázrakem, ale při rozpočtu kolem tří milionů jde o hezké číslo.

Na druhé místo kleslo raperské drama Straight Outta Compton, které stihlo v Americe vydělat kolem 150 milionů, což je na tak skromný projekt (rozpočet 28 milionů) vskutku dechberoucí suma. Uvidíme, jak si tento snímek povede v ostatních koutech světa. Českou premiéru očekávejte 24. září.

a-walk-in-the-woods
Herecká esa Robert Redford a Nick Nolte v dramatu A Walk in the Woods

Bronzovou medaili berou Nick Nolte a Robert Redford s jejich dobrodružným dramatem A Walk in the Woods. Tento nováček v žebříčku dosáhl na slušných 8,2 milionů, ale recenze a ohlasy nejsou nijak zázračné, proto nečekejte nějakou oscarovku, i když obsazení by tomu rozhodně napovídalo.

Čtvrté místo obsadila pětka Mission: Impossible. Tato stálice se drží v žebříčku top 10 amerických tržeb už šestým týdnem a při celosvětových výdělcích kolem půl miliardy dolarů musíme před tvůrci ze studia Paramount smeknout příslovečný klobouk. Tato pochvala však rozhodně neputuje k novému Kurýrovi.

Ten otevřel na slaboučkém pátém místě s bídnými sedmi miliony. Kurýr: Restart tedy rozhodně nevypadá na žádný kasovní hit a celkem očekávaně snímek neboduje ani mezi diváky a recenzenty – 4,7 bodů z 10 na iMDb a na Rotten Tomatoes má Kurýr dokonce pouhých 17 % pozitivních recenzí.

No-Escape
Snímku No Escape se příliš nedaří

Druhou polovinu řebříčku otevírá novinka z minulého týdne No Escape s necelými 5,5 miliony (týdenní propad o téměř 33 %) následovaná špiónskou stylovkou Krycí jméno U.N.C.L.E. (celosvětově tento snímek pokukuje po stovce milionů dolarů, což je ovšem při rozpočtu 75 milionů vskutku slabý výsledek).

Na osmém místě se umístila další novinka – mexický animák  Un gallo con muchos huevos (Kohout s mnoha vajíčky). Tato taškařice vydělala téměř 3,5 milionů dolarů, což je při prezentování filmu v pouhých 400 kinosálech opravdu zajímavé číslo. Uvidíme, jestli s žebříčkem zatřese případná celoamerická distribuce.

Na deváté místo klesla dvojka hororového Sinisteru a top desítku uzavírá pixarovský navrátilec V hlavě.

Příští týden očekávejme premiéry snímků The Visit (nízkorozpočtový horor M. Night Shyamalana), 90 Minutes in Heaven (Hayden Christensen bude vyprávět o krátké návštěvě nebe po automobilové nehodě) a thriller The Perfect Guy.