Trailer #1: The 5th Wave (2016) – Hit-Girl proti ufounům

Žít na Zemi není procházka růžovým sadem. Kromě nemocí, válek a jiných strastí navíc sužují naše životy nejrůznější zvláštní úkazy. A právě těmi se zabývá snímek The 5th Wave.

Film je adaptací bestselleru stejného názvu od Ricka Yanceyho. Sledujeme příběh šestnáctileté Grace, která je jedním z mála přeživších čtyř smrtonosných vln způsobených neznámou mimozemskou rasou. Hrdinka se vydává napříč zemí ve snaze najít svého mladšího bratra a přitom musí čelit nevyhnutelnému faktu – sice jí život znepříjemnily čtyři vlny, ale blíží se ještě jedna, která bude svým rozsahem největší a nejnebezpečnější.

V hlavní roli uvidíme stoupající hvězdu Chloë Grace Moretz, o režii se postaral J. Blakeson, scénář napsala Susannah Grant (Erin Brokovich).

Trailer oplývá speciálními efekty, proslovy hlavní hrdinky i romantikou. Je vysvětleno, čím poškodila lidstvo každá vlna a jsou položeny otázky zabývající se motivy a původem útočné mimozemské rasy. Zkrátka se dostane na vše, co byste od takového filmu čekali.

The 5th Wave zavítá do našich kin 28. 1. 2016.