Druhá Světová válka Z dostane prvotřídní péči, známe datum premiéry

Jestli zažila i jiná látka takový obrovský boom jako superhrdinové, pak to jsou právě oživlé mrtvoly. Jejich společnost si užíváme i na stříbrném plátně, kde k tomu nejlepšímu ve svém žánru za poslední roky patřila Světová válka Z. Připravované pokračování zatím vypadá velmi slibně.

Vysokorozpočtový zombie biják s Bradem Pittem, Světová válka Z, ovládl kina v roce 2013. Výsledkem byly poměrně slušně přijaté divácké ohlasy a půl miliarda dolarů na kontě Paramountu. Přesto si na pokračování počkáme až do léta 2017.

Vrátí se jen Brad Pitt, a přesto v nás druhá Světová válka Z vzbuzuje velké sympatie. Režisérem filmu totiž bude Juan Antonio Bayona, talentovaný Španěl a tvůrce hororu Sirotčinec nebo katastrofického dojáku Nic nás nerozdělí. Bayona tak na postu režiséra vystřídá Marca Fostera, jehož plány se momentálně ubírají jinou cestou.

Scénář napíše Steven Knight, kterého si můžete zařadit k Východním příslibům nebo Špíně Londýna. Zkušený scénárista si před dvěma lety vyzkoušel také režisérské řemeslo, když natočil chválené drama Locke s perfektním Tomem Hardym.

Světová válka Z 2 si svou premiéru odbude 9. června 2017. Se stejným dnem počítá i Fantastická čtyřka 2, ovšem víte, jak to v Hollywoodu chodí. Je dost nepravděpodobné, že oba tituly nakonec spatříme v kinech ve stejný den.