Aquaman má miliardového režiséra

Nejlepší plavec Justice League našel svého režiséra. Tím se stává tvůrce převážně hororových titulů a vůbec toho nejúspěšnějšího filmu roku. Jak už správně tušíte, jde o Jamese Wana.

James Wan byl s universem DC Comics spojován již před osmi měsíci. Trvalo tak poměrně dlouho, než nám bylo prozrazeno, o jaký projekt vůbec půjde. V té době se spíše spekulovalo o Shazamovi, slova charakterizující Aquamana moc často nepadala.

Režisér hororových hitů Saw, Insidious nebo V zajetí démonů stojí také za nejúspěšnějším filmem tohoto roku, Rychle a zběsile 7. Právě tento film z Wana udělal superhvězdu, která si pro svůj další film mohla vybírat z desítek možných titulů. A nakonec to vyhrál Aquaman.

James_Wan_Set_of_Insidious

Aquaman by Wanovi mohl sedět. Warneři se totiž nijak netají, že prosazují temnou atmosféru a svět DC Comics berou poměrně vážně. Bude tedy určitě zajímavé sledovat, zda James Wan prosadí nějaký svůj rukopis, což se o sedmém Rychle a zběsile zrovna říci nedalo.

Aquamanův scénář napíše Kurt Johnstad (300: Bitva u Thermopyl, Act of Valor), projekt producentsky pohlídá i Zack Snyder. Právě ten Aquamana představí již příští rok ve snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti.

Atlantský král sedmi moří vpluje do kin 26. července 2018. V hlavní roli Jason Momoa.

Update: James Wan podepsal smlouvu i se Sony Pictures. Zde natočí sci-fi Robotech, které vychází ze slavného anime let osmdesátých. Nic to nemění na tom, že malajsijský režisér natočí i dvojku skvělého hororu V zajetí démonů.