5 nejvtipnějších momentů z Avengers: Age of Ultron

Kdo si podle prvního traileru myslel, že noví Avengers budou temnější a ne tak vtipní, tak se po shlédnutí filmu přesvědčil o opaku. Age of Ultron se drželo toho, co si studio razí už od prvních filmů a mohli jsme tedy vidět několik vtipných momentů. My jsme pro Vás vybraly ty nejlepší. Shodnete se s námi? 

Pro Marvel není humor cizí. Od prvního Iron Mana jsme mohli prozatím v každém filmu vidět několik úsměvných momentů. Například Strážci Galaxie pozvedli tuto laťku na trošku vyšší úroveň. Avengers se samozřejmě nenechali zahanbit a ve filmu jsme byli svědky hned několika scén, při kterých jsme se prostě neudrželi a usmáli se.

Pokud jste neviděli Avengers v originálním znění, o některé vtipné momenty jste mohli přijít. Český dabing je určitě obstojný, ale originál je originál a vtipy zní přece jen o něco líp. Ve filmu těchto momentů bylo několik a v tomto článku jsem pro Vás vybral ty, které nejvíce pobavily mne.

language-135085

5. Language!

Na začátku filmu, když Avengers útočí na pevnost barona von Struckera, Iron Man narazí do neviditelného štítu, který obklopuje celou pevnost a Tony Stark vysloví ne úplně spisovné slovo. Kapitánovi to nedá a upozorní Starka na jeho jazyk jednoduchým:„Language!“. Stark na to po chvíli odvětí: „Are we just going to ignore the fact, that Cap just said Language?“ Do konce filmu si z Rogerse dělají všichni srandu, jak moc dbá na správné výrazy.

BKX6LCD

4. Steve Rogers pohne Mjolnirem

Po párty na věži Avengers pokračuje tým spolu s dalšími postavami v popíjení a bavení se. Jednou aktivitou, která měla pobavit celé osazenstvo, bylo snažení o zvednutí se Thorova kladiva. Nepovedlo se to Hawkeyovi, Bannerovi, týmu Iron Man a Iron Patriot a ani Kapitánovi. Ten ale s kladivem trošku pohnul a Thorův výraz mluvil za vše. Naštěstí nikdo kladivo nezvedl, a tak jediným, kdo je hodný kladiva, je stále Thor.

elevator-135149

3. Výtah není hoden

Na konci filmu, když jsou všichni Avengers v nové základně, Thor, Kapitán a Iron Man se loučí. Kapitán s Iron Manem se začnou dohadovat ohledně toho, že Vision po zvednutí Thorova kladiva, není hoden stát se králem Asgardu, protože je to stroj. Nezapomněli utrousit ani poznámku na téma Mjolniru a výtahu. Podle všeho, když dáte Mjolnir do výtahu a ten s nim vyjede nahoru, tak stejně není hoden.

images

2. Vision zvedne Thorovo kladivo

Po oživení Visiona se Avengers dohadují o tom, zda-li mu mohou věřit. Krátký monolog Visiona může někoho přesvědčit o tom, že mu věřit mohou, ale teprve se všichni utvrdí v tom, když zničehonic Vision zvedne Thorovo kladivo a podá mu ho. Výraz Thora a všech zúčastněných opravdu stál za to.

Snímek obrazovky 2015-05-10 v 23.51.09

1. Hawkeye s luky a šípy

Když Hawkeye mluvil Scarlet Witch do duše při závěrečné bitvě, utrousil poznámku, která mě samotnému zůstane v hlavě ještě pěkně dlouho. „Nic z toho nedává smysl. Čelíme tu armádě robotů. A já mám luk. A šípy.“

Určitě v celém filmu bylo několik vtipných momentů a tyto scénky jsem posuzoval sám za sebe. Každopádně budeme rádi, když nám do komentářů napíšete Vaše nejoblíbenější scénky a uvidíme, zda-li se aspoň trošku shodujeme.