Sólovka Hulka se prozatím konat nebude

Včera jsme Vás informovali o tom, že by Mark Ruffalo rád natočil sólovku Hulka. Na tom se nic nemění, ale den po rozhovoru Ruffalo odhalil i důvod, proč Hulkovu sólovku jen tak neuvidíme.

Hulka ve svém vlastním filmu se v následujících letech asi nedočkáme. Důvod je prostý. Na film vlastní práva Universal Pictures.

„Pokud jde o film s Hulkem, jeho vlastní film, Marvel opravdu nemá práva na to, aby tento film mohl natočit. Je to pořád majetek Universal Pictures, to je ten hlavní problém. Je to velká překážka pro posun vpřed. Momentálně si myslím, že to je nepřekonatelné a jen tak se s tím nehne.“

Fanoušci Marvelu a Hulka si při čtení tohoto článku musí taky od plných plic zařvat, protože toto je nemilá zpráva.
Fanoušci Marvelu a Hulka si při čtení tohoto článku musí taky od plných plic zařvat, protože toto je nemilá zpráva.

Mark Ruffalo se jako Hulk objevil zatím ve dvou filmech, v Avengers z roku 2012 a v Avengers: Age of Ultron, které půjde do kin na konci dubna. Ruffalo přiznal, že mu ještě z kontraktu zbývají 4 filmy.

„Myslím, že teď to jsou čtyři, ale vždy to může jít dále. Můžu se objevit v Avengers 3 a 4, můžu udělat sólovku Hulka, můžu udělat kombinaci těchto dvou. To jsou čtyři, pět, myslím. Zatím nevím, pokud jsem ve trojce Kapitána Ameriky. Občas se tyto věci dějí na poslední chvíli. Opravdu nevím, kam se teď hodím s mojí postavou. A nejsem si jist, že i oni ví. (pozn. redakce: U Marvelu)“

Marvel může použít tedy postavu Hulka ve sdíleném filmovém světě, tudíž v Avengerech, v Kapitánovi Americe, ale sólovka by musela být distribuována pod Universal Pictures s produkcí Marvelu.