Leonardo DiCaprio půjde vstříc oceněním s 24 osobnostmi

The Crowded Room. Tak zní název filmu, s nímž by DiCaprio mohl zabodovat na Oscarech. Akademií přehlížený herec totiž ztvární postavu v jejímž těle se střídá 24 osobností. Pro představu, to je o 23 víc než má běžný člověk.

leonardo_dicaprio

Podle Hollywood Reporter se DiCaprio okolo projektu pohyboval už zhruba dvě desetiletí, nyní se ovšem produkce konečně pohnula kupředu. Scénář bude adaptací knihy The Minds of Billy Milligan od Daniela Keyese. Ta je zase založená na skutečných událostech popsaných zhruba takto:

„Bez možnosti kontroly vlastních činů, Billy Milligan byl muž mučený dvaceti čtyřmi různými osobnostmi bojujícími o nadvládu nad jeho tělem v boji, který vyvrcholil, když se Billy vzbudil ve vězení, zatčen za únos a znásilnění tří žen. U soudu byl pak osvobozen z důvodu neschopnosti ovládání vlastního jednání a poruchy osobnosti. Jednalo se o první takový rozsudek v historii a Billy Milligan se stal nejvýznamnějším a nejděsivějším příkladem rozdělené osobnosti, jaký se kdy zaznamenal.“

Philip, drobný zlodějíček; Kevin, drogový dealer a strůjce vloupání do večerky; April, jejíž jediný cíl byl zabít Billyho nevlastního otce; Adalana, osamělá, stydlivá lesba toužící po pozornosti, která využila Billyho tělo ke znásilněním, za něž se ocitne před soudem; David, osmiletý „přijímač bolesti“; Arthur, Angličan; Ragen, „držitel vzteku“ s neskutečnou silou; Allen, podvodník; Tommy, mistr útěků. K tomu ještě další muži, ženy, několik dětí obou pohlaví a Učitel, který je jako jediný dokáže udržet všechny pohromadě. Každá z těchto osobností hraje v příběhu určitou roli.

Tak tohle bude velká výzva i pro vždy skvělého DiCapria. Pokud se mu opravdu podaří ztvárnit osobnosti tak, aby divák jasně rozeznal přechod od jedné k druhé, tak už snad nemůže být pochyb o Oscarovi za hlavní roli. Herec bude také zároveň producentem spolu s Jennifer Davisson a Alexandrou Milchan z New Regency. Už jen z psaní tohoto článku jsem na projekt maximálně natěšený.