Čeká nás víc, než jen jedna nová trilogie Hvězdných válek?

Téma, o kterém se delší dobu pouze spekulovalo, dostalo nyní oficiální potvrzení. Nová trilogie Hvězdných válek ovládne následující lichá léta. Jak to tak ale vypadá, tak epizodou IX nejspíš končit nebudeme.

Výkonný ředitel Disney Bob Iger se rozpovídal o plánech svého studia ohledně nových Star Wars příběhů
Výkonný ředitel Disney Bob Iger se rozpovídal o plánech svého studia ohledně nových filmů ze světa Star Wars

Tak nějak se počítalo s tím, že předvánoční časy budoucích let budou patřit sérii Star Wars. Dne 18. prosince letošního roku vtrhne do kin sedmá epizoda s podtitulem Síla se probouzí režiséra J.J. Abramse, přičemž osmý a devátý díl uvidíme ve stejném ročním období v letech 2017 a 2019.

„Jedná se pouze o začátek nové éry výjimečných příběhů ze světa Hvězdných válek. Příští rok uvedeme do kin první samostatný snímek mimo sérii, který však bude vycházet ze známých postav a hned po něm, v roce 2017, očekávejte osmou epizodu. Tuto novou trilogii dokončíme v roce 2019,“ přibližuje plány studia Disney jeho výkonný ředitel Bob Iger.

Nelze mluvit o nijak zvlášť zásadní novince, tohle se prostě čekalo. Důležitější informací je však tvrzení, že bude dokončena „tato“ trilogie, a že jde vlastně „pouze o začátek“. Toho se totiž ihned chytli zahraniční novináři a začala tím nová vlna spekulací. Chystá Disney víc, než jen jednu trilogii? A kolik filmů spadajících do univerza Star Wars vlastně uvidíme?

Death-Star-Star-Wars-970x545

Jak už víme, tak již zmíněným samostatným snímkem mimo ságu, bude dobrodružství, které natočí režisér Gareth Edwards. To v kinech uvidíme s největší pravděpodobností již příští rok a údajně nás čeká pohled na sebranku vesmírných pirátů, ke kterým by měl patřit i mladý Han Solo. Ti dostanou za úkol ukrást plány Hvězdy smrti a možná uvidíme i starého známého Boba Fetta, čímž nás pravděpodobně čeká výlet někam do doby před epizodu IV. Hovoří se ale také o tom jiném příběhu, ve kterém bude hrát hlavní roli dívka. Nic však není oficiálně potvrzeno. Jako druhý spin-off očekávejme film Joshe Tranka (Kronika, nová Fantastická čtyřka), který bude mít premiéru někdy během roku 2018.

Je naprosto logické, že chce studio ždímat z oblíbené značky co to jen jde. Odkoupení filmových práv od George Lucase stálo nějaký ten peníz a s ohledem na plány třeba takového Marvelu, je bombardování kin světelnými meči, X-Wingy nebo Jedii zcela na místě. Bob Iger však odmítá obavy fanoušků z kvality nových příběhů z předaleké galaxie a dodává: „Jako jednomu z mála lidí, kterému bylo umožněno navštívit natáčení sedmé epizody a vidět většinu již zpracovaného materiálu, tak musím diváky ujistit, že desetileté čekání na nové příběhy ze světa Star Wars, rozhodně stálo za to.“