Star Wars: Kdo si zahraje hlavní roli v prvním samostatném filmu?

Čtveřice sympatických hereček se zřejmě popere o hlavní roli v prvním samostatném snímku Star Wars. Zatím ještě nemáme ani název tohoto filmového dobrodružství, ale režisér Gareth Edwards bude mít zřejmě z čeho vybírat.

380_max

Filmový svět Hvězdných válek nás bude provázet v následujících letech téměř na každém kroku. Kromě očekávané sedmé epizody s podtitulem Síla se probouzí (premiéra 18. prosince letošního roku) a nového animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, který už běží na televizní stanici Disney XD, se můžeme rovněž těšit na samostatné „vedlejší“ filmy z tohoto populárního univerza.

Prvním z nich by mělo být blíže nespecifikované dobrodružství, které natočí Gareth Edwards (Godzilla) podle scénáře Chrise Weitze (Jak na věc, Zlatý kompas) a hlavní postavou bude údajně zástupkyně něžného pohlaví. Podle nikdy neutichajících hollywoodských drbů se vybírá ze čtveřice Tatiana Maslany, Felicity Jones, Rooney Mara a Kate Mara.

rtbrtb
Tatiana Maslany, Felicity Jones, Rooney Mara a Kate Mara. Z těchto půvabných hereček se údajně vybírá hrdinka pro první filmový spin-off Star Wars.

Maslany zatím stihla ztvárnit jen pár vedlejších rolí v několika celovečerních filmech a jde převážně o seriálovou herečku (Orphan Black). To Felicity Jones má na svém kontě například nominaci na Zlatý Glóbus za chválené romantické drama Teorie Všeho a sestry Rooney a Kate Mara patří mezi poměrně hojně obsazované herečky posledních let. Rooney zazářila především v americké adaptaci Muži, kteří nenávidí ženy (nominace na Oscara) a Kate sbírá kladné ohlasy díky seriálu House of Cards. Poměrně slušný castingový výběr, no ne?

Jak už bylo řečeno, tak o filmu samotném toho moc nevíme, ale Hvězdných válek není nikdy dost, a proto vzhlížíme k tajemnému projektu s velkým očekáváním.