Pokračování Avatara se o rok opozdí

Sám scenárista a režisér miliardového trháku James Cameron nedávno oznámil, že datum premiéry se přesouvá z prosince 2016 na stejný měsíc roku 2017. Důvodem jsou potřebné úpravy scénáře.

avatar-james-cameron

Produkční tým narazil na příliš vysoké ambice v podobě tvorby tří filmů najednou. Cameron přiznává, že mu psaní scénáře k prvnímu dílu zabralo zhruba půl roku, napsat celou další ságu najednou tedy trvá značně déle.

„Je složité vytvořit celistvý příběh, který bude fungovat v rámci tří filmů, což se vám u jednoho filmu nestane. Píšeme tři filmy najednou. A děláme to tak, aby vše fungovalo napříč všemi z nich. Nehodláme udělat jeden a poté vytvořit další a po něm ještě jeden, zároveň s tím také probíráme veškerou podobu. Už se nám podařilo vyřešit vzhled všech stvoření a prostředí.“

Plánovaný je návrat Sama Worthingtona, Zoe Saldany, Sigourney Weaver i Stephena Langa. Avatar 2, 3 i 4 bude opět produkovat Cameron spolu s Jonem Landauem přes svojí společnost Lightstorm Entertainment, po prvním pokračování by další měla následovat s ročním odstupem. Na scénáři se podílí také Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman a Shane Salerno. Tentokrát se očividně nebude pouze kopírovat Pocahontas. Prvnímu snímku se podařilo celosvětově vydělat 2,78 miliardy dolarů.