Dočkáme se pokračování Světové války Z?

world war z

Téma světa sužovaného po masu lačnícími zombie v posledních letech hrozně frčí. Stačí se podívat na opravdu velkou plejádu nejrůznějších filmů, kde jsou hlavními antagonisty právě vygumovaní vyznavači pomalé chůze. A nekončí to jen filmy. Seriál The Walking dead trhá každou další sérií divácké rekordy. Není proto divu, že se tvůrci snaží vytěžit ze svých projektů co nejvíce a mnohdy sahají k vytváření dalších dílů. K tomuto kroku došli i v případě Světové války Z.

25085054

Snímek s Bradem Pittem v hlavní roli, režírovaný Marcem Forsterem a natočený podle stejnojmenné knihy Maxe Brookse sice neobsahoval klasické pomalé oživlé mrtvoly romerovského střihu, ale infikované sprintery, které jsme mohli vidět například ve 28 dnech poté. Ovšem i přes tyto rozdíly spadá snímek stále do žánru „zombie“. Dílo pojednávající o nelehké a velice nebezpečné cestě dvojnásobného otce dokázalo s rozpočtem 200 milionů dolarů vydělat celosvětově přes 540 milionů. To jsou čísla, která musela všechny členy štábu velmi potěšit. Není si proto těžké představit, že se dočkáme pokračování.

Steven Knight se při jednom rozhovoru točícím se okolo jeho režijního debutu Locke také zmínil o své participaci na pokračování Světové války Z, kde se hostí role scénáristy. K tomu řekl, že druhý díl začne s čistým štítem. Je tedy nanejvýš pravděpodobné, že se opětovného setkání s Bradem Pittem nedočkáme. Otázkou také zůstává, jakým směrem se film bude ubírat. Nechci spoilovat, ale kdo viděl první díl, tak ví, že jeho konec byl docela uzavřený. Ale na druhou stranu to samé platilo o 28 dnech poté a stejně jsme se pak dočkali pokračování.

Natáčení Světové války Z 2 by mělo začít v říjnu tohoto roku, premiéry bychom se tak mohli dočkat někdy na podzim v roce 2016. Ale vše opravdu může být jinak. První díl byl totiž značně předěláván, jeho poslední třetina se dočkala velkého množství přetáček.