Poslední klapka! Filmy Ant-Man a Batman v Superman jsou dotočeny

Dnes se k nám dostávají dvě podobné zprávy z konkurenčních filmových vesmírů. Studia Marvel a DC Entertainment dokončila natáčení svých očekávaných snímků – Ant-Man a Batman v Superman: Dawn of Justice.

Očekávané komiksárny mají tedy za sebou hlavní natáčení a nyní čeká tvůrce zdlouhavá postprodukční práce. Ukončení druhé fáze Marvelu, které je spojeno právě s filmem Ant-Man, se celou dobu potýkalo s mnoha problémy (výměna režiséra, přepisování scénáře,…), ale evidentně se nemusíme ničeho bát. Premiéra 17. července 2015 platí a nový superhrdinský příběh o vědci, který se dokáže zmenšovat a zvětšovat dle libosti, představí v hlavní roli Paula Rudda, jemuž budou sekundovat Evangeline Lilly a Michael Douglas. Potvrzení o dokončení natáčení pochází z Twitteru režiséra Peytona Reeda.

Z Twitteru Peytona Reeda
Z Twitteru Peytona Reeda

Co se týče Batman v Superman: Dawn of Justice, tak i zde padla poslední klapka a víme to díky Instagramu kameramana snímku Larryho Fonga, který na tuto sociální síť nahrál krátké video s oznámením „That’s a wrap“. Očekávaný návrat netopýřího muže, jenž by si to měl rozdat s mužem z oceli, se také potýkal s mnoha nesnázemi. Nejlépe o tom vypovídá neustálý přesun uvedení filmu do kin – 17. červenec 2015 vystřídal 6. května 2016 (kolize s třetím Kapitánem Amerikou) a nakonec je konečné datum 25. března 2016. Pod režijním dohledem Zacka Snydera se v hlavních rolích objeví Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Laurence Fishburne, Diane Lane, Jesse Eisenberg  nebo Jeremy Irons.