Quentin Tarantino natočí sci-fi, hned po The Hateful Eight

Quentin Tarantino

Comic-Con nepatří pouze velkým blockbusterům, komiksovým filmům a fantasy geekům. Pokud jste dobře hledali, tak jste mohli v San Diegu narazit i na takového Quentina Tarantina, který zde prezentoval svůj knižní crossover Django/Zorro či potvrzoval natáčení odkládaného westernu The Hateful Eight, který se bude odehrávat krátce po americké občanské válce.

Quentin Tarantino při natáčení svého veleúspěšného Nespoutaného Djanga
Quentin Tarantino při natáčení svého veleúspěšného Nespoutaného Djanga

To ovšem není to nejzajímavější, s čím tvůrce Pulp Fiction a Kill Bill před posluchače přišel. Tím se stalo prohlášení, že další filmem, který Tarantino po plánovaném westernu natočí, bude sci-fi. Ano, čtete správně. Žánr, kterému se mistr režisér po celou svoji kariéru úspěšně vyhýbal, zřejmě zaujme čestné místo v jeho filmografii.

„Víte, je to vlastně zvláštní. Kdybyste se mě před pár lety zeptali, jestli někdy budu točit sci-fi, tak bych určitě odpověděl, že ne. Opravdu to není můj klasický žánr, ale nikdy neříkej nikdy. Určitě to ale nebude něco, na čem začnu pracovat během příštího roku, nebo v nejbližší době. Není to žádná malá květinka, co právě roste. Spíš jde o semínko, které teprve zasadím. A říkám dopředu, že nepůjde o žádnou klasickou podívanou s velkou vesmírnou lodí a cestování na jiné planety, nic takového. Moje sci-fi by mělo být úzce spjato s děním na naší planetě Zemi.“

Čte se to hezky, ale jestli nějaký tvůrce Hollywoodu platí za slibotechnu, tak jím je právě Quentin Tarantino. Na jeho slibované vydání kompletního nesestříhaného příběhu Kill Bill: The Whole Bloody Affair čekáme už přes deset let. V jeho diáři měla údajně své místo i mafiánská gangsterka z dvacátých let a tak můžeme ještě dlouze pokračovat. Osobně se tomuto sci-fi nápadu vůbec nebráním.