Justice League Dark bude oddělena od ostatních DC projektů

Bůh žehnej Comic-Conu! V jednom interview se rozhovořil o budoucnosti Justice League Dark i Guillermo del Toro.

Guillermo del Toro
Guillermo del Toro

Justice League Dark a Justice League. Nepleťte si to. V tomto článku nebudeme psát o Supermanovi, Batmanovi a jejich týmovce. Justice League Dark je zcela něco jiného, jak už samotný název napovídá, jde o něco mnohem temnějšího a netradičního.

Znáte komiksového Johna Constantina? Pokud ano, chápete, proč zde pojem klasický hrdina úplně nepasuje. V komiksu existují pouze 3 roky, ale už se derou na filmová plátna!

Kdo že je členem této „temné party“? Právě John Constatine, který se zanedlouho ukáže v seriálu (dříve ve filmu s Keanu Reevesem), duch Deadman, Sandman, čarodějka Zatanna, Madame Xanadu, Swamp Thing a další. Tihle všichni hrdinové si tedy půjdou hlavně svojí vlastní cestou. Uvidíme je někdy na plátně kin třeba s Justice League? Možné to je, jde jen o to, zda-li to Warner Bros. a DC Comics budou chtít.

Justice League Dark vtrhne na plátna kin. Kdy ale?
Justice League Dark vtrhne na plátna kin. Kdy ale?

V San Diegu se dotazovali právě Guillerma del Tora, zda-li bude film nějak propojen s právě připravovanými projekty od DC, jako jsou Constantine nebo Sandman.
„Pořád na tom pracuji. Sandman ale nefiguruje v Dark Universe. Máme Deadmana, máme Demona, máme Swamp Thing, máme Zatannu, máme Constantina. DC a Warneři měli zcela jasno o tom, že chtějí tyto charaktery prozatím oddělené, protože kdyby přišel čas na jejich sjednocení, věděli by, že jsou kvantifikovatelné. Batman, Superman, Green Lantern… všichni se nakonec sejdou. Právě teď nám ale umožňují nezávislost.“

Když přišlo na seriál Constantine, který zanedlouho příjde na obrazovky, řekl del Toro toto:
„Měl jsem rozhovor s tvůrci seriálu ještě než seriál vůbec začal. Zeptal jsem se jich, zdali musím navázat na to, co dělají oni, čímž mi odvětili, že můžu pokračovat jak chci, v cestě, kterou jsem se s Justice League Dark vydal.“

Swamp Thing, nejoblíbenější postava Guillerma del Tora.
Swamp Thing, nejoblíbenější postava Guillerma del Tora.

Ohledně Justice League Dark ještě dodal:
„Swamp Thing je můj nejoblíbenější superhrdina všech dob. Vždycky jsem měl rád příšery.“

Justice League Dark se rozhodně dočkáme, jen nevíme kdy. Ale s del Torem na režisérském křesle má tento projekt velký potenciál. No, doufejme!