James Gunn potvrzen pro případné pokračování Strážců Galaxie

Strážci Galaxie jsou spolu s Úsvitem planety opic nejočekávanějším filmem léta. Lidoopi už svou kvalitu ukázali ve velkém stylu a nyní je na Star-Lordovi a jeho partě, aby se předvedla. Pokud film zaznamená úspěch, tak režisér James Gunn potvrdil svou účast při natáčení případného sequelu.

gunn
James Gunn s „Rocketem“

V USA proběhly první novinářské projekce a ohlasy jsou hodně pozitivní. Podle intenzivní mediální masáže v podobě trailerů a featurretů Marvel na Strážce hodně sází. Kolikrát se v posledních letech stalo, že Marvel sázel na špatný projekt?

Mezi fanoušky panuje téměř jistota, že se snímek povedl. Jakákoliv jiná než špičková podívaná bude zklamáním. Minimálně komerční úspěch je tak zaručen. To nahrává vzniku druhého dílu, o kterém se vyjádřil i sám režisér.

„Jsem ve zvláštní situaci. Pokud si film povede skvěle, tak natočím pokračování. Pokud si povede dobře, tak mám nabídky na další filmy, které ovšem budu moct udělat pouze pokud nebudu točit pokračování.“

Ani James Gunn si tedy nepřipouští, že by Strážci Galaxie mohli propadnout. Nejhorší možný scénář je podle něj takový, že by si film vedl „dobře“. Doufáme, že vysoká očekávání budou beze zbytku naplněna a čeká nás další skvělá letní podívaná.

Guardians of the Galaxy v režii Jamese Gunna dorazí do kin 31. července 2014. V hlavních rolích Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista, John C. Reilly, Karen Gillan, Benicio Del Toro, Michael Rooker, Lee Pace a další.