Trailer #1: The Knick (2014) – Nový Soderberghův seriál

Stevenu Soderberghovi se očividně práce pro televizi zalíbila. Po skvělém zpracování životního příběhu Valentina Liberaciho se totiž vrhl na další nefilmový projekt. Tentokrát se jedná o sérii pro Cinemax s názvem The Knick  s Clivem Owenem v hlavní roli.

theknickheader
Oficiální promo obrázek k seriálu

Na televizní minisérie se již nějakou dobu nenahlíží jako na chudé příbuzné filmu, ba dokonce naopak. Letos například zazářil už dvěma předešlými sériemi proslavený Sherlock a snad ještě větší nadšení vyvolal Temný případ od HBO. I zmiňovaný Soderberghův počin Liberace! se prosadil a to i v nominacích na Zlaté glóby. Režisér natočil svá nejvýznamnější díla na přelomu tisíciletí, kdy vyšly snímky Traffic – Nadvláda gangů, Erin Brockovich a Dannyho parťáci. Jeho zatím posledním celovečerním filmem byly skvělé Vedlejší účinky.

The Knick se odehráváokolo roku 1900, kdy se Dr. John W. Thackery (Clive Owen) a ostatní doktoři a sestry z nemocnice Knickerbocker Hospital snaží posunout hranice medicíny. To ovšem i podle traileru obnáší velké množství nepovedených operací. Tím pádem přijde nejspíš i několik nechutných záběrů, po kterých se budete doktorům nejspíš několik týdnů vyhýbat. I tak ale trailer ukazuje skvělou atmosféru a herecké výkony na odpovídající úrovni.

Pilotní díl bude odvysílán 8. srpna na Cinemaxu. Kromě Owena se objeví herecké obsazení ve složení: Andre Holland, Eve Hewson, Juliet Rylance, Jeremy Bobb, Michael Angarano, Chris Sullivan, Cara Seymour, Eric Johnson, David Fierro, Maya Kazan, Leon Addison Brown a Matt Frewer.

httpv://youtu.be/r_xvw-_YJSo