Josh Hartnett odmítl Supermana, Spider-Mana i Batmana

Josh Harnett ve skvělém snímku Lucky Number Slevin

Jsou to role, kvůli kterým by si většina herců nechala případně i uříznout ruku. Postavy superhrdinů Supermana, Spider-Mana a Batmana patří mezi ikonické, ovšem herec Josh Hartnett odmítl všechny tři tyto nabídky.

Josh Harnett ve skvělém snímku Lucky Number Slevin
Josh Hartnett ve skvělém snímku Lucky Number Slevin

O těchto příležitostech se rozpovídal během propagace nového televizního projektu Penny Dreadful, kde se objevuje po boku Evy Green nebo bývalého agenta 007 Timothyho Daltona. Seriál se odehrává na přelomu 19. a 20. století v Londýně. Objeví se v něm velké množství kultovních postav jako Drákula, Van Helsing, Dorian Gray nebo Frankenstein.

Nejprve se rozpovídal o tom, že odmítl roli v rebootu Superman se vrací od Bryana Singera. Zpětně se tento tah ukázal jako velmi dobrý.

„Spider-Man byl další, o kterém jsme jednali. Batman další. Ale nějak jsem věděl, že ty role mají potenciál mě definovat. A to jsem nechtěl. Nechtěl jsem být do konce kariéry označován jako Superman. Bylo mi zhruba 22, ale rozpoznal jsem tu hrozbu.“

Hartnett je jedním z herců, kteří ve své době zářili opravdu jasně, ovšem poté se nedokázal srovnat se svou slávou a dal si od filmování pauzu.

„Byl jsem na obálce každého časopisu. Nemohl jsem téměř nikam vyjít. Necítil jsem se své kůži. Byl jsem sám a nikomu jsem nevěřil. Tak jsem jel zpátky do Minnesoty a dal se dohromady s bývalými přáteli, dokonce i se svou přítelkyní ze střední školy. 18 měsíců jsem nic nenatočil. Stále se s tím vyrovnávám.“

Nyní je snad herec zpět ve formě a kromě zmiňovaného seriálu se objeví také v hodně očekávaném sequelu Sin City: Dáma pro kterou se zabíjí.