Lou Ferrigno se vrátí jako Hulk v Avengers: Age of Ultron

hulk

Lou Ferrigno začínal jako bodybuilder. A zatraceně dobrý bodybuilder. Vystupuje také ve filmu Pumping Iron (1977) jako jeden ze soupeřů Arnolda Schwarzeneggera v boji o titul Mr. Olympia. Poté se chytil ve filmové branži, když ztvárnil temnější stránku Bruce Bannera ve snímcích o Hulkovi.

hulk_ferigno
Lou Ferrigno ve filmu Kámoš k pohledání

Tato postava se stala hitem a její představitel hvězdou. I když první díly vznikaly v době 1977, spojení Ferrigno-Hulk stále trvá. Herec se totiž objevil v cameo roli v obou zpracování, které vznikly v roce 2003 (režie Ang Lee, hlavní role Eric Bana) respektive 2008 (režie Louis Leterrier, hlavní role Edward Norton). Spousta narážek na Ferrignovu nejslavnější roli se objevila také v komedii Kámoš k pohledání, kde se Paul Rudd snažil prodat jeho nemovitost a Jason Segel ho zpacifikoval silou.

Zkušeností tohoto amerického herce se rozhodl využít i Joss Whedon, který ho najal na dabing Hulka při akčních scénách. Slovo „dabing“ je možná přehnané, jelikož se jedná o řvaní a další zvuky spojené s destrukcí okolí. Jediný dialog, který ve své zelené podobě Hulk měl, zvládl Mark Ruffalo sám. K sequelu Avengers: Age of Ultron se Lou Ferrigno opět vrátí. A i tentokrát předvede pouze své hlasové schopnosti. Spojení herce s komiksovou postavou tak bude ještě silnější.

Premiéra Avengers: Age of Ultron je naplánována na 1. května 2015.