Auta za 100 milionů přivezou do Prahy film Need for Speed!

V úterý 11. března se Prahou prožene několik aut v hodnotě 100 milionů korun. V ten samý den má totiž slavnostní premiéru v Cinema City na Novém Smíchově dlouho očekávaný film Need For Speed. Celý snímek se bude promítat ve 4DX, což vlastně ke 3D přidává ještě pohyb sedadel a film je o to záživnější.

Plakát k filmu Need For Speed
Plakát k filmu Need For Speed. Zdroj: Bontonfilm

Před projekcí budou všechna auta vystavena v garážích obchodního centra, aby se na ně mohla podívat široká veřejnost. Jaká auta budeme moci vidět na vlastní oči? Asi největší tahák by mělo být Lamborghini Aventador, jehož cena je 10 milionů korun. Kromě Lamborghini do Prahy přijede i Ferrari Berlineta, Ferrari FF, Aston Martin DBS, Dodge Viper, Dodge Challanger a také Ford Mustang 500. Kdo bude chtít, tyto skvosty automobilového průmyslu budou k vidění od 16:00.

Před kamerou uvidíte skutečná auta, skutečné srážky. No prostě všechno ve filmu je skutečné!
Před kamerou uvidíte skutečná auta, skutečné srážky. No prostě všechno ve filmu je skutečné!

Kromě představení filmu ještě auta a jejich řidiči vzdají hold zesnulému Paulu Walkerovi, jenž byl hvězdou filmů Rychle a zběsile. Martin Palán, ředitel společnosti Bontonfilm, se k této akci vyjádřil a odmítl veškeré propagace konkurenčního filmu: „Vzdát u příležitosti Need For Speed hold Paulu Walkerovi je bez jakýchkoliv debat. On prostě k rychlým autům a tunningu neodmyslitelně patří. To je důležité. Nějaké úvahy o podpoře konkurence jsou nemístné, jeho smrt je tragédie a podobné žabomyší rozbroje to překlenuje a odsouvá do pozadí.“

Film je tedy adaptací legendární hry, která se vyrábí už dlouhých 20 let, mezi nejznámější verze patří Most Wanted, Underground 2, Rivals, nebo Carbon. Znají ji miliony lidí po celém světě a byla vydána snad na všech dosud existujících herních platformách.

Need For Speed Rivals
Need For Speed Rivals

Podle tvůrců má být Need For Speed poctivá podívaná, s výtečnou atmosférou, s nesčetně automobilovými závody a s minimem triků. „Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování“, řekl režisér Scott Waugh. V hlavních rolí budeme moci vidět Aarona Paula, Dominica Coopera, Michaela Keatona, Imogen Poots a Dakotu Johnson.

O nelegální závody a honičky s policejními auty ve filmu nebude nouze!
O nelegální závody a honičky s policejními auty ve filmu nebude nouze!

Fanoušci si prostě přijdou na své. Nejenže uvidí krásná auta a určitě výborný film, ale dokonce si budou i moci  zajezdit v autě. Bohužel ne v některém vystavovaném, ale pouze ve hře. V den české premiéry, tedy 13. března, si budou moci návštěvníci zahrát Need For Speed přímo na plátně v jednom ze sálů. Tato akce bude probíhat mezi 14. a 17. hodinou. Zahrát si budete moci Need For Speed Rivals na XBOXu 360. K dispozici budou pedály a volant, takže to bude jako v opravdovém autě, s tím rozdílem že uvidíte závod na plátně o ploše 60 metrů čtverečních. Hráčům se bude zapisovat čas a připraveny budou i věcné ceny.

Tak neváhejte a udělejte si na úterý a čtvrtek volno! Určitě to bude stát za to.

httpv://youtu.be/pjpxskN53I0