Zemřel oscarový herec Philip Seymour Hoffman. Ve věku 46 let

Philip Seymour Hoffman

Ve věku 46 let zemřel v neděli 2. února slavný herec Philip Seymour Hoffman. Připomeňme si filmy, ve kterých zazářil.

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman

Americký herec se narodil 23. července 1967 v New Yorku a ve 24 letech rozjel svoji hereckou kariéru, objevil se ve krimi komediálním snímku Triple Bogey on a Par Five Hole. Za svoji kariéru byl čtyřikrát nominován na Oscara a až za snímek Capote si odnesl zlatou sošku. Mimo to získal před sedmdesát cen a padesát dalších nominací.

V posledních letech jsme ho mohli spatřit ve druhém pokračování Hunger Games, ve třetí části této akční trilogie ho zřejmě už bohužel neuvidíme. Nedotočil ani drama snímek God’s Pocket, ale stihl dokončit všechny své scény ve thrilleru Most Wanted Man.

O jeho smrti se spekuluje, ale z největší pravděpodobností umřel po požití drog. Není tajemstvím jeho drogová závislost z minulosti a jeho nedávný návrat právě k návykovým látkám. Ale na přesnou příčinu jeho smrti, si budeme ještě nějaký čas muset počkat.

TOP 10 filmů Philipa Seymoura Hoffmana: Big Lebowski, Mission: Impossible III, Červený drak, Piráti na vlnách, Návrat do Cold Mountain, Mary a Max, Magnolia, Moneyball, Talentovaný pan Ripley, Hunger Games: Vražedná pomsta