Scénarista Muže z oceli zrežíruje sci-fi thriller The Breach

David S. Goyer

Scénárista David S. Goyer, jež spolupracoval na scénářích k Muži z oceli, Batman začíná i nadcházejícímu Batman vs. Superman, si opět vyzkouší roli režiséra. Na plátna kin má přivést adaptaci sci-fi knihy The Breach od Patricka Leeho. O scénář k filmu se tentokrát místo Goyera postaral Justin Rhodes.

David S. Goyer
David S. Goyer

Kniha The Breach u nás zatím nevyšla, ale u čtenářů v zahraničí slaví úspěchy. Jde o první část trilogie o Travisi Chaseovi, což znamená, že pokud by byl chystaný snímek úspěšný, studio si nemusí s další látkou dělat starosti. The Breach vypráví příběh Travise Chase, bývalého trestance/policisty, který se po patnácti letech za mřížemi vydal na Aljašku, aby si srovnal svoje životní hodnoty.

Jednou ale během svých procházek divočinou narazí na něco krajně nemožného, neobjevený vrak Boeingu 747. Na palubě nikdo nepřežil, ne ale kvůli pádu, všichni cestující byli zastřeleni. V letadle se také nachází záhadný předmět, který začne dělat Travisovi potíže. Najednou se poustevník objeví uprostřed celosvětového konfliktu, tajné války, v níž je hlavní cenou pokročilá technologie na palubě letadla, technologie, již nestvořili lidské ruce.