Leonardo DiCaprio a Jonah Hill opět bok po boku na stříbrném plátně

Perfektně sehraná dvojice zazářila ve všeobecně opěvovaném snímku Martina Scorseseho Vlk z Wall Street

Jonah Hill a Leonardo DiCaprio znovu spojí své umělecké síly. Někteří stále ještě vstřebávají jejich herecký koncert v nedávném fantastickém Vlkovi z Wall Street, za který si mimochodem oba vysloužili nominace na letošní Oscary a už vyhlížíme jejich další společný projekt. O co půjde tentokrát? Opět o životopisné drama, tentokrát ale pravděpodobně bez prvků komedie.

Perfektně sehraná dvojice zazářila ve všeobecně opěvovaném snímku Martina Scorseseho Vlk z Wall Street
Perfektně sehraná dvojice zazářila ve všeobecně opěvovaném snímku Martina Scorseseho Vlk z Wall Street. Jak se jim asi povede na letošním oscarovém ceremoniálu?

V roce 1996 probíhaly letní olympijské hry v Atlantě a jedním z jejich hrdinů se nestal nikdo ze zástupců mnoha skvělých sportovců (Česká republika zde zažila vůbec nejúspěšnější letní Olympiádu ve své historii – 11 medailí), ale obyčejný policista Richard Jewell. Ten našel v areálu jednoho ze sportovišť připravenou bombu a následně pomáhal s evakuací ohrožených prostorů. Po výbuchu trhaviny byl považován za národního hrdinu, ale jen do té doby, než ho FBI obvinila jako možného hlavního podezřelého. No, každý dobrý skutek musí být zřejmě po zásluze potrestán. S Jewellem se vlekl soudní i mediální proces, a i když byl nakonec všech obvinění zbaven, dodnes se na celý případ kouká jako na velmi kontroverzní.

Filmová práva na příběh Richarda Jewella získalo nakonec studio 20th Century Fox
Filmová práva na příběh Richarda Jewella získalo nakonec studio 20th Century Fox

A jak do tohoto případu zapadají právě Jonah Hill a Leonardo DiCaprio? Hill by měl ztvárnit hlavní roli – policejního důstojníka Richarda Jewella a DiCaprio si naproti tomu střihne roli právníka, který neprávem obviněného zachránce zastupoval. Film o příběhu, který během 24 hodin udělá z jednoho obětavého policisty teroristu, bude natočen podle jednoho novinového článku The Ballad of Richard Jewell od Marie Brennerové z roku 1997. Oba populární herci budou snímek zároveň produkovat, ale jméno scénáristy nebo režiséra zatím není známo. Skutečný Richard Jewell se však premiéry nedočká, umřel na následky obezity a špatného zdravotního stavu v roce 2007 ve věku 44 let.