Amazing Spider-Man 2 odhaluje dalšího padoucha

Po boku Electra, Green Goblina a Rhina se v novém Spider-Manovi objeví další padoušská postavička. Sám režisér Marc Webb na svém oficiálním twitteru prozradil, že se ve filmu můžeme těšit na Alistaira Smythe, vědce, jež v komiksech sestrojoval armádu robotů „Spider-Slayerů“ a nakonec se sám stal padouchem Ultimate Spider-Slayerem. Vypadá to, že druhé dobrodružství pavoučího muže začít praskat ve švech.

B.J. Novak
B.J. Novak

Přestože se zdá, že nový Spider-Man bude přeplněný padouchy, představitel role Smytha, B.J. Novak, prozradil, že jeho postava nehraje v příběhu žádnou extra roli. Dále jsme se od něj dozvěděli, že Smythe bude ve snímku zaměstnancem Oscorpu, což zapadá do již zavedého schématu série, podle něhož všechno zlo pochází právě od společnosti Normana Osborna.

Takhle vypadá Spider-Slayer v komiksech.
Takhle vypadá Spider-Slayer v komiksech.

Můžeme jenom spekulovat nad tím, kdy se Ultimate Spider-Slayer objeví v plné kráse. Od Novaka už víme, že to určitě nebude v tomhle filmu, může proto jít jen o tah autorů připravit si půdu, která nemusí být nikdy využita. V celé Raimiho trilogii můžeme přece vídat doktora Curta „Lizarda“ Connorse, ale se samotným ještěrem jsme se setkali až ve Webbově rebootu. Hlavní, a prakticky jediný, cíl nového padoucha je navíc hodně podobný tomu Venomovu, tedy zničit Spider-Mana. S nedávným potvrzením samostatného Venomova filmu se vkrádá myšlenka, jestli není Spider-Slayer tak trochu zbytečný.