Kdo napíše třetí Star Trek?

Základem všeho je vždy skvělý scénář. Předchozí dva k minulým dílům Star Treku J.J. Abramse, který se vzdal třetího pokračování, aby mohl natočit nové Star Wars, napsali Roberto Orci a Alex Kurtzman, svůj podíl na filmu měl i Damon Lindelof. S plánovanou trojkou, kterou možná natočí Joe Cornish, se však scénáristický tým dočká několika výrazných změn.

J.D. Payne a Patrick McKay
J.D. Payne a Patrick McKay

Roberto Orci zůstává, Alex Kurtzman a Damon Lindelof vypadli ze hry. Nově se však počítá s dvojicí J.D. Payne a Patrick McKay, která napíše scénář právě pod vedením zkušenějšího Orciho. Oba noví příchozí již  v minulosti spolupracovali se společností Bad Robot majitele J.J. Abramse, když před několika roky napsali filmovou adaptaci díla Boilerplate: History’s Mechanical Marvel. Jejich jména bychom našli také u projektu Goliath, který se však kdesi zasekl a nedostal ještě zelenou. V podstatě jsme tak ještě žádnou výraznou práci Paynea a McKeaye neviděli a bude moc zajímavé sledovat, s čím se vytasí u nového Star Treku, který by pro oba scénáristy mohl být životním projektem.

Název třetího pokračování stále neznáme, stejně tak netušíme, kdy film dorazí do kin. Dá se však předpovídat rok 2016, kdy značka Star Trek bude slavit 50 let od svého vzniku. J.J. Abrams se nakonec vrátí alespoň jako producent.