Druhá Planeta opic přebírá datum premiéry po Rychle a zběsile 7

Caesar (Andy Serkis)

U Foxů si vyhlédli nové datum premiéry pokračování Zrození Planety opic (Dawn of the Planet of the Apes). Snímek tedy nakonec uvidíme o celý týden dříve a to sice 11. července 2014, ve stejný den, kdy mělo do kin dorazit sedmé pokračování Rychle a zběsile režiséra Jamese Wana. Ten však se studiem Universal Pictures zrušil natáčení kvůli úmrtí Paula Walkera

Caesar (Andy Serkis)
Caesar (Andy Serkis)

Druhé opice se zároveň lehce vyhnou souboji s dalšími docela očekávanými projekty. 25. července 2014 totiž zavítají do kin blockbustery Hercules: The Thracian Wars (Paramount Pictures) s Dwaynem Johnsonem a Jupiter vychází (Warner Bros.) v režii sourozenců Wachowských. 18. července 2014 je tedy momentálně pouze ve znamení druhých Letadel od Disneyho.

Dawn of the Planet of the Apes jsme také zařadili mezi nejočekávanější filmy roku 2014. Proč by vám následující sequel neměl uniknout, si můžete přečíst přímo v prvním díle našeho speciálu. Snímek režíruje Matt Reeves (Monstrum), v hlavních rolích Gary Oldman, Toby Kebbell, Judy Greer, Keri Russell, Andy Serkis, Kodi Smit-McPhee, Jason Clarke, Kirk Acevedo, Keir O’Donnell a další.