Pátek třináctého se opět zrestartuje, známe datum premiéry

Jason

Přitom poslední díl z roku 2009 byl rovněž restartem celé série. Tak proč začínat zase od začátku? Problém je totiž v tom, že na následující Pátek třináctého mělo práva i filmové studio Warner Bros. Jenže to se rozhodlo, že by bylo rádo zapojeno do nejnovějšího snímku Christophera Nolana, Interstellar, a požádalo tak Paramount o možnou spolupráci. Konkurence však souhlasila jen za podmínek, pokud dostane práva na film Pátek třináctého a polovinu snímku South Park. A stalo se. Kvůli tomu se tedy v sérii posuneme opět na začátek, rozhodli v Paramountu.

Jason
Jason

Určitě opět půjde o úspěšný film. Série Pátku třináctého byla totiž vždy založena na malých rozpočtech. Ten poslední, z roku 2009, dělal například 19 milionů dolarů. Po celém světě však horor dokázal vydělal skvělých 91 milionů dolarů. Lépe na tom snad už je jen Paranormal Activity 2, která stála pouhé 3 miliony dolarů, přičemž dokázala vytřískat naprosto neuvěřitelných 178 milionů dolarů. Investovat do těchto hororů se prostě vyplatí vždycky, zvlášť, když taková slavná značka, jakou Pátek třináctého je, sčítá dohromady už 12 dílů.

13. pokračování, tedy restart celé série a opět v rukách Paramountu, spatří světlo světa 13. března 2015. Peníze to tedy vydělá určitě, nikdo by se ale nezlobil, kdyby si tvůrci tentokrát na svém díle dali opravdu záležet a vzniklo něco lepšího, než současných 46% na CSFD.