Marvel našel pro Daredevila schopného scénáristu

Daredevil

Před pár dny nás zasáhla další lavina aktualit ze světa komiksového Marvelu. Tou největší peckou asi bylo oznámení, že se chystají hned čtyři nové seriály, které zavítají na Netflix, v Americe dost populární streamovou službu. Jde o čtveřici postav z universa – Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. A právě u prvního jmenovaného, Daredevila, se na chvíli zastavíme. V Marvelu totiž našli člověka, který k nové sérii napíše scénář.

Daredevil
Daredevil

Scénář dostal do ruk Drew Goddard. Pokud vám jeho jméno nic neříká, tak vězte, že napsal hororovou lahůdku minulého roku The Cabin in the Woods, kterou pak dále produkoval Joss Whedon, jedna z nejvýraznějších osob současného Marvelu. Drew Goddard také napsal scénář ke Světové válce Z a Monstru, má však za sebou i několik napsaných epizod k seriálům jako Ztraceni nebo Buffy, přemožitelka upírů.

Drew Goddard je pravděpodobně muž na správném místě. K nové sérii, která by měla dorazit během dvou let, se scénárista i vyjádřil. „Mluvíte s chlápkem, co si během dospívání maloval Daredevila na zdi svého pokoje. Ještě v osmnácti jsem měl červené dveře.“ Vše tedy prozatím nasvědčuje tomu, že nový Daredevil dostane mnohem větší péči, než v roce 2003 u studia 20th Century Fox, které práva na superhrdinu předalo zpátky Marvelu.