Justice League Dark bude! Ale kdy?

Máte už po krk kladných hrdinů, kteří se neohroženě vrhají s nasazením vlastního života za záchranou světa a svoji mravní silou inspirují celé společnosti? Pak se vám bude jistojistě líbit připravovaná týmovka z dílny DC Comics – Justice League Dark. Takový protipól klaďasů Supermana, Batmana, Flashe apod. Mezi základními tahouny JLD jmenujme například drsného frajera Johna Constantinea, nesmrtelnou Madame Xanadu, ducha Deadmana nebo čarodějku Zatannu. Tento ansábl antihrdinů by měl vtrhnout na plátna pod dohledem Guillerma del Tora, ale zatím to na brzké filmové dobrodružství nevypadá.

(Anti)hrdinové Justice League Dark
(Anti)hrdinové Justice League Dark

Režisér Hellboye a Pacific Rim stále čeká na hlavní scénář, který by mohl přečíst, poupravit a vrhnout se na samotné natáčení. Podle jeho vlastních slov chtějí Warneři zapojit Justice League Dark do širšího universa DC komiksů, pravděpodobně po vzoru filmů od konkurenčního Marvelu.

Justice League Dark je stále ve fázi sepisování a plánování. Všechno záleží na postoji chlápků z Warner Bros. Ti plánují nové věci pro celý DC vesmír, pro všechny superhrdiny, mytologie a toho všeho by měla Justice League Dark součástí. Hovoří se o filmech nebo televizních projektech, do toho všeho musíme přesně zapadat.“

Guillermo Del Toro
Guillermo Del Toro

Komiksy prostě aktuálně letí a vydělávají svým studiím obrovské balíky peněz. Očekávejme tedy příběhové propojení s Mužem z oceli i s novým Batmanem v podání Bena Afflecka. Samotný komiks společných dobrodružstvích JLD je poměrně novou záležitostí. Dohromady se poprvé objevili v listopadu 2011 v čísle Justice League Dark #1 a za vznikem této sebranky stojí tvůrci Peter Milligan a Mikel Janin. Kdy a kdo se objeví ve filmovém přepisu, je však ve hvězdách.

Podívejte se, jak (pořádně zhublý) Guillermo del Toro hovořil na téma Justice League Dark během letošního filmového festivalu v Římě:

httpv://youtu.be/XAS3il1f390