Joe Cornish režisérem třetího Star Treku?

star trek

Obsazením roku se pravděpodobně stalo ohlášení od Disney, že novou epizodu vesmírné ságy Star Wars zrežíruje J.J. Abrams, muž, který přivedl na svět dva poslední díly neméně slavného série Star Trek. A protože je nadcházející sedmá epizoda Hvězdných válek asi tím nejčastěji skloňujícím filmem budoucnosti, rozhodl se Abrams vzdát režie třetího dílu Star Treku, který v roce 2009 tak skvěle zrestartoval a nastartoval. Otázkou tedy je, kdo Abramse u Star Treku nahradí?

Joe Cornish
Joe Cornish

V dobách minulých se hovořilo o jménech jako John Chu (G.I. Joe 2: Odveta) nebo Rupert Wyatt (Zrození planety opic). Pravděpodobně však tyhle spekulace můžeme brát za ukončené, ani jeden z režisérů není v současné době podepsání smlouvy tak blízko, jako Joe Cornish, talentovaný Brit, který před dvěma roky debutoval sci-fi komedií Útok na věžák. Joe Cornish je také velmi dobrým kamarádem slavnějšího kolegy Edgarda Wrighta (U Konce světa), se kterým společně sepsali scénář k očekávanému Ant-Manovi z Marvelu (Wright i režíruje). Cornishův rukopis bychom také našli u snímku Stevena Spielberga Tintinova dobrodružství. Jednoduše řečeno, Joe Cornish má náběh na úžasnou kariéru. A právě třetí Star Trek by mohl být vstupenkou mezi elitu.

Podle nepotvrzených informací prý Paramount plánuje natáčení Star Treku 3 někdy v příštím roce, což by znamenalo, že by se snímek mohl dostat do kin v neuvěřitelně nabitém roce 2015. Vypadá to, že se vrátí i Alex Kurtzman a Roberto Orci, autoři scénáře Star Treku a Star Treku: Do temnoty. J.J. Abramse bychom pak v titulcích našli alespoň jako producenta.